Termen cautat
Tip stire
E.g., 11/24/2020
Data stire

Un parlamentar bulgar propune legalizarea eutanasiei


Autor: elena

Parlamentarul bulgar Liuben Kornezov a depus marti un proiect de lege care prevede legalizarea eutanasiei. Proiectul prevede ca moartea asistata sa fie aplicata la solicitarea pacientilor cu boli incurabile sau a rudelor lor.

Kornezov, reprezentant al partidului socialist de opozitiei, propune ca cererile sa fie aprobate de o comisie de cinci membri numiti de ministrii sanatatii si ai justitiei, care urmeaza sa ia decizii in unanimitate.

Ca sa nu existe niciun dubiu, Kornezov propune ca cererile sa fie evaluate si de Inalta curte de casatie. El noteaza ca eutanasia este permisa in tari precum Belgia, Olanda, Italia, Elvetia si Japonia.

In proiectul de lege se vorbeste despre patru tipuri de eutanasie: voluntara - cand pacientul este in stare sa decida singur; involuntara - cand decizia este luata de rudele unui pacient care nu este in stare sa decida singur; activa - cand moartea este provocata cu asistenta unui medic; pasiva - cand pacientul moare dupa ce a renuntat la ingrijirile medicale.

29-06-2011
Tip
Stiri externe
Sursa