Termen cautat
Tip stire
E.g., 09/20/2020
Data stire

Un spital din Malaga si Muzeul Carmen Thyssen folosesc arta ca terapie


Autor: elena

Spitalul Regional din Malaga şi Muzeul Carmen Thyssen din acelaşi oraş spaniol demonstrează că operele de artă pot fi un excelent instrument terapeutic în procesul de recuperare psihosocială a persoanelor cu dezechilibru mintal, relatează cotidianul spaniol El Pais, într-un articol despre un proiect intitulat "Correspondencias" (Corespondenţe) pe care îl derulează în comun cele două instituţii.

Sălile pinacotecii devin un spaţiu de reflecţie şi creativitate în care un grup de specialişti interacţionează cu zece pacienţi prin intermediul unor picturi.

'Arta ne ajută să vedem lucrurile", iar muzeul oferă ocazia de a "exprima idei, senzaţii şi emoţii într-un spaţiu liber şi în afara mediului spitalicesc", afirmă Francisco Durán, de la secţia de Sănătate Mintală a Spitalului Regional din Malaga.

Potrivit clinicii, această activitate se compune din 12 şedinţe săptămânale de câte două ore. Acestea includ, printre altele, vizionarea unor opere de artă, pentru a promova participarea şi dezbaterea colectivă, precum şi sesiuni de lucru, care au scopul de a stimula integrarea participanţilor, încrederea în relaţiile dintre oameni şi socializarea.

'Dorim ca muzeul să fie un punct de pornire pentru a crea corespondenţe între experienţele noastre zilnice şi artă, un punct de întâlnire pentru toţi", subliniază Carmen Martínez, din cadrul pinacotecii.

29-12-2015
Tip
Stiri externe