Termen cautat
Tip stire
E.g., 09/23/2020
Data stire

Un truc simplu pentru a scadea in greutate: 500 ml de apa inaintea meselor principale


Autor: elena

Cercetători de la Universitatea din Birmingham (Marea Britanie) au arătat că, bând 500 ml de apă înaintea fiecărei mese, persoanele obeze pierd în greutate în mod eficient, conform unui studiu publicat în ultimul număr al revistei 'Obesity', informează lalibre.be.

Obezitatea este o preocupare tot mai mare de sănătate publică în SUA şi în multe alte ţări, afectând aproape una din trei persoane. Cercetătorii de la Universitatea din Birmingham au găsit poate o soluţie simplă şi eficientă pentru a ajuta oamenii să piardă în greutate, comentează publicaţia electronică citată.

Studiul a arătat că persoanele care beau apă înainte de micul dejun, prânz şi cină pierd mult mai rapid în greutate decât cei care nu au acest obicei.

Până să ajungă la aceste rezultate, echipa de oameni de ştiinţă a recomandat unui număr 84 de adulţi obezi să efectueze teste timp de 12 săptămâni. Fiecare participant a primit sfaturi cu privire la gestionarea greutăţii, cum ar fi adaptarea stilului de viaţă, îmbunătăţirea regimului alimentar sau practicarea unei activităţi fizice. Apoi participanţii la studiu au fost separaţi în doua grupuri.

Primul grup, de 41 de persoane, a fost invitat să bea 500 ml de apă de la robinet cu 30 de minute înainte de micul dejun, prânz şi cină, în fiecare zi, timp de 12 săptămâni. Al doilea grup, cel de control, a cuprins 43 de persoane cărora li s-a cerut ca în acelaşi interval de timp să-şi imagineze că au stomacul plin înainte de fiecare masă, fără să bea apă.

Rezultatele arată că participanţii din grupul "băutorilor de apă" au pierdut în medie 4,3 kg în 12 săptămâni, cu 1,3 kg mai mult decât cei din grupul de control.

"Atunci când aceasta metodă este combinată cu scurte instrucţiuni vizând creşterea activităţii fizice sau o alimentaţie mai sănătoasă, îi poate ajuta pe oameni să piardă mai mult în greutate. În plus, efortul de integrare a ei în viaţa de zi cu zi nu este mare', a declarat dr Helen Parretti de la Universitatea Birmingham, principalul autor al studiului.

Cercetătorii speră că aceste rezultate vor contribui la avansarea cercetărilor asupra obezităţii. Ei intenţionează, în acest sens, să efectueze un alt studiu pe un număr mai mare de participanţi şi pe o perioadă mai lungă, informează lalibre.be.

28-08-2015
Tip
Stiri externe