Termen cautat
Tip stire
E.g., 04/03/2020
Data stire

Un videoclip cu descarcare defectuoasa pe un aparat mobil produce un stres echivalent cu cel al unui film horror


Autor: elena

Un videoclip care nu se descarcă bine pe un aparat mobil provoacă un stres echivalent cu cel produs de un film horror, susţine miercuri compania de telecomunicaţii Ericsson, preluată de AFP.

Grupul suedez, care furnizează operatorilor telefonici mijloace de accelerare a vitezei de descărcare, a măsurat pulsul, activitatea cerebrală şi mişcările ochilor persoanelor care se uitau la videoclipuri pe telefon. Dacă li se cerea să îndeplinească o sarcină pentru care era necesară vizionarea videoclipurilor, pauzele datorate timpului de descărcare au făcut să crească ritmul cardiac cu 38%.

Dacă pauza dura şase secunde, de exemplu, "stresul provocat de întârzieri a fost asemănător cu cel produs de vizionarea unui film horror, sau rezolvarea unei probleme de matematică şi chiar mai mare decât cel resimţit la o coadă la casă într-un supermarket", a subliniat Ericsson într-un raport trimestrial asupra tendinţelor înregistrate în domeniul internetului mobil.

'Furnizarea către clienţi a unei reţele performante, atunci când este nevoie, este esenţială pentru îmbunătăţirea valorii mărcii" unui operator mobil, concluzionează grupul suedez.

Testul a fost realizat la Copenhaga, oraş care nu se confruntă prea des cu astfel de necazuri de internet. Potrivit unei echipe de cercetători de la Universitatea finlandeză din Aalto, Danemarca beneficia în 2014 de cea mai rapidă reţea de internet din lume, cu 22,3 megabiţi pe secundă.

Compania Ericsson apreciază că traficul mondial de date mobile va creşte exponenţial în următorii şase ani. În ultimele 12 luni, acesta a crescut cu 65%, încheie AFP.

17-02-2016
Tip
Stiri externe