Termen cautat
Tip stire
E.g., 01/23/2021
Data stire

Unda verde in SUA pentru producerea primei pilule impotriva sclerozei in placi


Autor: elena

Autoritatea americana care reglementeaza piata produselor farmaceutice, FDA (Food and Drog Administration) a anuntat miercuri autorizarea scoaterii pe piata a primei pastile impotriva celei mai raspandite forme de scleroza in placi, transmite FP.

Gilenya este un medicament care permite o buna irigare cu sange a creierului si maduvei spinarii, limitand simptomele sclerozei in placi, conform FDA. Aceasta pastila este produsa de laboratoarele farmaceutice elvetiene Novartis.

Aproximativ 2,5 milioane de oameni din intreaga lume sufera din cauza sclerozei in placi.

'Gilenya este primul medicament care permite incetinirea bolii si reduce frecventa si gravitatea simptomelor, oferindu-le pacientilor o alternativa la tratamentele bazate pe injectii ce sunt disponibile in prezent', sustine intr-un comunicat Russell Katz de la Centrul de cercetare al FDA.

Scleroza in placi este o boala neurologica ce este caracterizata de distrugerea progresiva a tecilor de mielina ce protejeaza terminatiile celulelor nervoase din creier si maduva spinarii. Cauzele exacte de declansare a acestei boli nu sunt deocamdata cunoscute, oamenii de stiinta fiind de parere ca ar putea fi vorba despre o maladie autoimuna.

24-09-2010
Tip
Stiri externe
Sursa