Termen cautat
Tip stire
E.g., 02/18/2020
Data stire

UPDATE Galati: Un barbat venit din Guineea Ecuatoriala, transportat de urgenta la Spitalul Victor Babes din Bucuresti


Autor: elena

Un bărbat de 33 ani, din Galaţi, întors pe 18 octombrie din Guineea Ecuatorială, ţară afectată de epidemia Ebola, a fost trimis marţi, de urgenţă, cu o ambulanţă de la Spitalul de Boli Infecţioase Galaţi către Spitalul Victor Babeş din Bucureşti.

'Este vorba de un pacient care a fost diagnosticat cu malarie la Bucureşti, dar s-a externat pe propria răspundere şi s-a întrors în Galaţi. I s-a făcut din nou rău şi pacientul susţine că el nu crede că ar fi malarie, deoarece a mai avut opt episoade ale bolii şi cunoaşte simptomele. Acum susţine că ar avea o gripă, dar şi Ebola se manifestă ca o gripă, ce-i drept. Îl transportăm la Bucureşti, la Victor Babeş, pentru a se stabili diagnosticul cu certitudine', a precizat asistenta Valentina Toniţă, de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Galaţi.

Echipajul care efectuează transportul este îmbrăcat în costume speciale de protecţie, pentru a nu lua în niciun fel contact cu pacientul.

Bărbatul lucrează în construcţii, iar de când s-a întors la Galaţi e sigur că a intrat în contact cu părinţii săi.

Starea bărbatului este deocamdată în stare bună, a anunţat marţi, directorul Serviciul Judeţean de Ambulanţă Galaţi, Mihai Polinschi. Potrivit acestuia, ambulanţa care îl transportă spre Spitalul Victor Babeş din Bucureşti va ajunge în cel mai scurt timp şi atunci, după ce se vor face testele necesare, se va şti care este boala de care suferă bărbatul.

'Un bărbat de 33 de ani, venit din Africa, dintr-o ţară cu endemie de Ebola, dar diagnosticat anterior cu malaria, a sunat la 112 deoarece se simţea rău. A venit acasă pe 18 octombrie, după care a plecat şi s-a internat la Spitalul Victor Babeş cu recidivă de malarie, a opta, ultima fiind în august. A stat internat trei zile, după care a venit acasă pentru un eveniment familial. Se simţea iar rău, avea febră, dureri de cap şi mialgii şi atunci a sunat la 112. Părerea noastră este că de data asta este vorba de o recidivă de malarie. Sigur există o minimă suspiciune de altceva, ţinând cont de contextul epidemiologic din ţara de unde a venit. În scurt timp lucrurile se vor lămuri', a mai afirmat Mihai Polinschi.

28-10-2014
Tip
Stiri interne