Termen cautat
Tip stire
E.g., 12/16/2019
Data stire

Valcea: Autoritatile locale din Balcesti nu vor transformarea spitalului in camin de batrani


Autor: elena

Autoritatile locale din orasul Balcesti sunt decise sa nu acceseze fondurile pentru caminele de batrani si isi mentin decizia de a contesta reprofilarea spitalului din localitate intr-un centru pentru varstnici.

"Ne asumam riscurile ce deriva din aceasta decizie. Vom merge in instanta. Avem sprijinul conducerii judetului si cele peste 10.000 de semnaturi din zona. Nu vom accesa fondurile pentru camine de batrani. La Balcesti va ramane spital, cu orice risc. Avem un spital cu trei sectii, cu sapte medici plus patru rezidenti. Cu 55 de paturi deservim peste 20.000 de cetateni, asadar avem toate motivele sa intoarcem decizia Ministerului Sanatatii (MS). Vor sa opreasca finantarea? Sa vedem daca isi asuma aceasta crima", a declarat marti pentru AGERPRES primarul orasului Balcesti, Ion Curelaru.


Spitalul orasenesc este singurul din judet care a fost propus de MS pentru a se reprofila in camin de batrani. Ministerul Sanatatii a decis ca 67 de spitale din tara sa fie transformate in camine pentru batrani. Fondurile necesare implementarii programului vor fi acordate de Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale.

'Este pentru prima data cand statul finanteaza, integral, de la bugetul de stat, fara implicarea autoritatilor locale sau a ONG-urilor, o serie de unitati destinate ingrijirii persoanelor varstnice', a precizat Attila Cseke, ministrul Sanatatii. Astfel, pentru caminele de batrani bugetul total este de 200.000.000 de lei, iar pentru anul acesta va fi alocata suma de 55.000.000 de lei.

Intreg programul este adresat administratiei publice judetene si locale care trebuie sa decida pana la 31 martie, daca se inscriu in acest program si doresc infiintarea de camine pentru persoane varstnice.

Spitalele care nu vor fi de acord cu reprofilarea vor pierde finantarea incepand cu data de 1 aprilie.

29-03-2011
Tip
Stiri interne
Sursa