Termen cautat
Tip stire
E.g., 09/16/2019
Data stire

Valcea: "Izvoarele de aur" - proiect de promovare a statiunii Baile Olanesti


Autor: elena

"Izvoarele de aur" este numele unui proiect de promovare turistica a statiunii Baile Olanesti care se va derula in perioada urmatoarea, a declarat luni, pentru AGERPRES, primarul localitatii Gheorghe Ciuca.

"Cele 30 de izvoare medicale minerale din Baile Olanesti vor fi promovate prin acest proiect in prima faza la nivel national urmand ca ulterior sa avem si o actiune internationala. Acest proiect include realizarea unui website, a unor pliante, harti cu trasee turistice, DVD-uri si panouri pe cele trei autostrazi din Romania. In acest fel Baile Olanesti vor fi cunoscute pentru tratamentele medicale de exceptie de aici si nu numai", a precizat Gheorghe Ciuca.

Valoarea proiectului este 250.000 de euro, din care contributia Consiliului Local este de 2%. Statiunea valceana poseda cele mai multe izvoare medicale din sud-estul Europei. Aici bolnavii se trateaza de boli ale tubului digestiv, aparatului urinar, de afectiuni renale, ale ficatului si ale aparatului biliar, afectiuni ale cailor respiratorii, boli metabolice, dermatologice, alergii etc.

Potrivit primariei din Olanesti, numarul de nopti de cazare ocupate anul trecut a fost de 1,5 milioane dintr-un maxim de 1,8 milioane.
Capacitatea de cazare a statiunii in hotelurile si vilele clasificate este de aproximativ 3.500 - 4.000 de locuri pe serie.

21-03-2011
Tip
Stiri interne
Sursa