Termen cautat
Tip stire
E.g., 09/19/2020
Data stire

Valentin Mocanu: Riscul zero in sanatatea si securitatea muncii este un obiectiv tripartit


Autor: elena

Atingerea nivelului de risc zero in privinta sanatatii si securitatii muncii trebuie sa fie un obiectiv al angajatorilor, salariatilor si al guvernului, conlucrarea acestora fiind absolut necesara, a declarat, joi, pentru AGERPRES, secretarul de stat in Ministerul Muncii, Valentin Mocanu.

'Fara contributia celor trei parteneri clasici - organizatiile de angajatori, sindicate si guvern - pentru gasirea celor mai eficiente mecanisme institutionale de rezolvare a problemelor legate de sanatatea si securitatea muncii, inclusiv prevenirea, nu putem vorbi despre atingerea unui nivel de risc zero. Acesta este un obiectiv pe care trebuie sa ni-l propunem cu totii', a afirmat secretarul de stat, Valentin Mocanu.

Oficialul a adaugat ca o asemenea maniera de colaborare tripartita trebuie sa se manifeste chiar si la nivel individual, organizatiile de angajatori dar si salariatul trebuind sa constientizeze foarte bine importanta domeniului, sprijiniti de cadrul legal si institutional oferit de guvern.

'Atunci cand vorbim despre o tranzitie de la un tip de economie la altul, cum este in cazul Romaniei, si unde exista o dinamica foarte mare in crearea de intreprinderi, cultura manageriala este extrem de importanta', a mai spus Valentin Mocanu.

Referindu-se la punctele de vedere exprimate in prima zi a conferintei nationale 'Impreuna pentru locuri de munca sigure si sanatoase', al carei invitat a fost, secretarul de stat Valentin Mocanu a remarcat ca vorbitorii au reliefat importanta dialogului social si a participarii efective a celor trei parteneri la solutionarea problemelor legate de sanatatea si securitatea muncii.

Joi au inceput lucrarile primei conferintei nationale cu tema 'Impreuna pentru locuri de munca sigure si sanatoase', eveniment initiat de Asociatia Romana pentru Securitate si Sanatate in Munca (ARSSM) impreuna cu partenerul sau din Marea Britanie, Institution of Occupational Safety and Health (IOSH), in colaborare cu Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale (MMFPS), Inspectia Muncii, Casa Nationala de Pensii si alte Drepturi de Asigurari Sociale si Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Protectia Muncii.

Potrivit datelor Inspectiei Muncii, in primele sase luni din 2010 au fost inregistrate 1.671 de accidente de munca din care 94 au fost mortale, iar anul trecut, din 3.476 accidente de munca 276 au fost decese.

24-09-2010
Tip
Stiri interne
Sursa