Termen cautat
Tip stire
E.g., 08/10/2020
Data stire

Vaslui: Acord de vinovatie semnat de fosta sefa a Sectiei de Obstetrică-Ginecologie a SJU, acuzata de abuz in serviciu


Autor: elena

Fosta şefă a Secţiei de Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui, medicul Gabriela Rusu, trimisă în judecată pentru abuz în serviciu, după ce trei medici subordonaţi au fost acuzaţi de fapte de corupţie şi avorturi ilegale, a semnat luni un acord de vinovăţie.

Luni, la Tribunalul Vaslui, unde a avut loc primul termen pe fondul cauzei, după ce dosarul a trecut de camera preliminară, medicul Gabriela Rusu şi-a exprimat regretul că în secţia pe care a condus-o s-au întâmplat o serie de fapte grave reţinute în sarcina celor trei colegi, pe care a declarat că i-a considerat fiind 'de bună-credinţă'.

'Recunosc infracţiunea (abuz în serviciu-n.r) şi o regret, chiar îmi este foarte ruşine că sub conducerea mea s-au întâmplat asemenea lucruri', a declarat dr. Gabriela Rusu, în faţa instanţei.

Judecătorii urmează să stabilească pedeapsa fostului şef al Secţiei Ginecologie după administrarea probelor în circumstanţiere, care să-i probeze conduita fără cusur în comunitate. Ceilalţi trei medici urmează să fie judecaţi prin procedura obişnuită.

După ce la începutul anului doctoriţele Simona Botez şi Doina Andrei au fost arestate pentru fapte de corupţie şi efectuarea de avorturi ilegale, iar medicul Adrian Tănăsecu a fost pus sub control judiciar, fiind cercetat pentru fapte similare, Gabrielei Rusu i s-a imputat faptul că nu ar fi verificat documentele întocmite de cei trei medici din subordinea ei.

Ulterior, ea a demisionat din funcţia de şef de secţie.

Simona Botez şi Doina Andrei sunt acuzate de luare de mită, internări fictive şi avorturi ilegale, ancheta stabilind că acestea îşi numeau pacientele care nu plăteau pentru serviciile medicale "vaci", "proaste" şi "scroafe gravide", în timp ce bebeluşii erau "draci", potrivit convorbirilor telefonice interceptate de anchetatori.

Doctoriţele vorbeau, de asemenea, la telefon despre sumele pe care urmau să le primească de la paciente, negociind cu bolnavele preţurile pentru intervenţii.

28-09-2015
Tip
Stiri interne