Termen cautat
Tip stire
E.g., 09/19/2020
Data stire

Vaslui: Barbat in stare grava, transportat cu elicopterul SMURD la Iasi


Autor: elena

Serviciul de Ambulanta Judetean (SAJ) Vaslui a solicitat marti elicopterul SMURD pentru transportul unui pacient din localitatea Vutcani la clinica de neurochirurgie din Iasi.

Potrivit SAJ Vaslui, pacientul, un barbat in varsta de 54 de ani, a suferit un accident vascular cerebral, iar din cauza starii sale critice medicii au decis ca transportul sau trebuie facut in regim de urgenta cu elicopterul SMURD.

''Am fost solicitati initial noi. Am trimis la Vutcani o ambulanta cu medic, dar acesta, cand a vazut ca starea barbatului este foarte critica, ne-a transmis sa trimitem elicopterul SMURD acolo. Pacientul avea hemoragie si necesita o interventie neurochirurgicala in regim de urgenta, iar astfel de operatii nu se fac in judet la noi'', a declarat, marti, pentru AGERPRES, Maria Ungureanu, directorul medical al SAJ Vaslui.

Numarul persoanelor diagnosticate cu accidente vasculare cerebrale a inregistrat o crestere alarmanta la nivelul judetului Vaslui in ultimul an, din aceasta cauza sectiile de neurologie ale spitalelor fiind supraaglomerate, iar bolnavii ajung sa stea cate doi in pat.

''Nu exista zi in care sa nu ne confruntam cu cate trei sau patru persoane care ajung la spital in urma unui accident vascular cerebral. Din patru cazuri trei necesita internare si astfel sectia este tot timpul arhiplina. Ne confruntam si cu cazuri foarte grave care nu pot fi tratate la noi. Acesti bolnavi sunt dirijati catre clinicile de neurochirurgie. Triem la sange internarile, astfel incat unii bolnavi sunt internati doar pentru 24 de ore'', a declarat Lelia Croitoru, medic neurolog, directorul medical al Spitalul Judetean de Urgente Vaslui.

Persoanele predispuse la accidente vasculare cerebrale sunt hipertensivii. Un factor important care duce la aparitia unui accident vascular cerebral il reprezinta stresul. Medicii spun ca din cauza saraciei si a stresului tot mai multe persoane se imbolnavesc.

Numai la Spitalul Judetean de Urgente din Vaslui in primele sase luni ale anului 2010 au fost tratati peste 600 de pacienti care au suferit accidente vasculare.

29-09-2010
Tip
Stiri interne
Sursa