Termen cautat
Tip stire
E.g., 02/29/2020
Data stire

Vaslui: Bolnavii internati la SJU trebuie sa vina cu lenjerie de pat de acasa


Autor: elena


Bolnavii internati la Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Vaslui sunt nevoiti sa isi aduca lenjerie de pat de acasa din cauza ca unitatea sanitara nu le poate asigura cearsafurile pentru paturi.

Conducerea SJU Vaslui sustine ca nu sunt fonduri pentru a achizitiona lenjeria de pat necesara iar cea veche nu mai poate fi folosita din cauza ca s-a deteriorat.

Cea mai mare unitate sanitara din judet este nevoita sa foloseasca prin rotatie putinele cearsafuri pe care le mai are in stoc, iar in saloanele in care bolnavii nu isi aduc de acasa lenjeria sunt puse in loc de cearsafuri paturi.

'Stam foarte prost la capitolul lenjerie. La Neurologie de exemplu sunt 25 de cearsafuri pe 50 de paturi. La aceasta ora pe paturile din sectie sunt puse paturi, ceea ce nu este normal. Nu sunt bani, nu facem fata situatiei, este dramatic ce se intampla. Asteptam incheierea contractului cu Casa de Sanatate si bugetul pentru anul in curs. Noi functionam acum cu 75 la suta din bugetul anului trecut. Am apelat la sponsorizari, avem promisiuni, dar nu s-a concretizat nimic pana la momentul de fata', a declarat marti pentru AGERPRES Lelia Croitoru, directorul medical al SJU Vaslui.

SJU Vaslui, unde sunt internati peste 800 de pacienti, se confrunta pe langa lipsa lenjeriei si cu o lipsa acuta de medicamente si materiale sanitare, necesare pentru tratarea bolnavilor.

SJU nu are in farmacia unitatii o serie de medicamente importante pe care, la recomandarea cadrelor medicale, bolnavii sunt nevoiti sa le cumpere singuri.

'Aceasta situatie este determinata de scumpirea medicamentelor si de cresterea numarului de pacienti din ultima perioada. Intr-adevar, pacientii isi cumpara medicamente si isi vor cumpara in continuare, poate chiar si mai mult pe viitor. La ora actuala, noi asiguram 80 la suta din medicatia necesara pentru bolnavii internati in spital. Si adresabilitatea catre spital a crescut in ultima perioada, multe sectii, cum ar fi cele de pediatrie sau neurologie, avand capacitatea de cazare depasita', a mai spus Lelia Croitoru.

Bugetul SJU Vaslui pentru medicamente este de 600.000 de lei, in conditiile in care necesarul ar fi de peste un milion de lei.

02-03-2011
Tip
Stiri interne
Sursa