Termen cautat
Tip stire
E.g., 01/22/2020
Data stire

Veninul de scorpion vine in ajutorul medicilor in lupta cu tumorile cerebrale


Autor: elena

Chirurgia pe creier este una dintre operaţiunile cele mai delicate pe care un medic le poate efectua, însă în curând chirurgii ar putea să coloreze tumorile pentru a le face mai uşor de văzut în integralitatea lor, cu ajutorul unuia dintre veninurile mortale ale naturii, informează BBC.

În confruntarea cu tumorile cerebrale chirurgia este adesea singura modalitate de a elimina cancerul, însă operaţiile pot fi dificile, fiind nevoie de o mână sigură şi de o privire expertă pentru a elimina întreaga tumoare.

Dr.Jim Olson, medic oncolog pediatru şi cercetător la Centrul de Cercetare a Cancerului Fred Hutchinson din Seattle, a dezvoltat o tehnică care ar putea transforma modul de luptă cu tumorile, bazată pe veninul înţepăturii de scorpion, scrie BBC.

"Tumor Paint" este un medicament care se ataşează celulelor tumorale şi străluceşte făcându-le mai vizibile. Acest medicament îi ajută pe chirurgi să facă mai uşor diferenţa între tumorile cerebrale şi celulele sănătoase. Colorantul este produs folosind peptide din specia Scorpionul Negru, care are o înţepătură paralizantă.

În acelaşi timp, Olson urmăreşte şi alte moduri neconvenţionale de combatere a cancerului.

El a înfiinţat "Project Violet", numit astfel după numele unei paciente bolnave de cancer care şi-a donat creierul pentru cercetarea ştiinţifică înainte de a muri la vîrsta de 11 ani, care are drept scop strângerea de fonduri din surse publice, astfel încât să fie grăbită producerea unor medicamente promiţătoare aflate în curs de elaborare.

29-10-2014
Tip
Stiri externe