Termen cautat
Tip stire
E.g., 06/09/2021
Data stire

VIRUSUL ZIKA Honduras raporteaza 40 de cazuri de sindrom Guillain-Barré posibil asociat virusului


Autor: elena

Autorităţile medicale din Honduras au raportat luni 40 de cazuri de sindrom Guillain-Barré, care atacă sistemul nervos, poate determina slăbiciune musculară şi care ar putea fi asociat virusului Zika, relatează EFE.

'Avem 40 de cazuri de Guillain-Barré, dintre care două sunt conectate la aparatul de respiraţie artificială, restul sunt stabile", a declarat presei ministrul adjunct al sănătăţii Francis Contreras.

Potrivit cifrelor oficiale, s-au înregistrat peste 11.400 cazuri de Zika în Honduras, dintre care 40 la femei însărcinate, a subliniat el.

Contreras a explicat că cei 8,5 milioane de locuitori ai ţării sunt pasibili "să sufere această boală", transmisă de ţânţarul Aedes aegypti, acelaşi care transmite şi febra Chikunguńa şi Dengue.

Virusul Zika provoacă erupţie cutanată ce poate fi însoţită, printre altele, de febră, artrită, conjunctivită, dureri musculare şi dureri de cap.

Virusul este de asemenea asociat cazurilor de microcefalie la nou-născuţi şi de tulburări neurologice, deşi legătura nu a fost însă dovedită ştiinţific.

16-02-2016
Tip
Stiri externe