Termen cautat
Tip stire
E.g., 06/09/2021
Data stire

VIRUSUL ZIKA Nu se iau masuri de depistare a virusului la intrarea in SUA


Autor: elena

Administraţia SUA nu va introduce măsuri de depistare a virusului Zika la călătorii care sosesc în Statele Unite ale Americii, în lipsa simptomelor care pot fi detectate, a declarat joi departamentul de securitate internă (Department of Homeland Security. DHS), informează AFP.

"Conform a ceea ce ştim până acum despre virus, măsurile de detectare a prezenţei Zika nu ar fi eficiente, pentru că oamenii care au virusul nu au simptome şi, prin urmare, nu pot fi identificate" la sosirea lor în SUA, a precizat DHS într-un comunicat.

Cu toate acestea, în cazul în care un ofiţer de la serviciul de imigraţie observă semne de prezenţă a infecţiei la vreun călător, el îl poate dirija către Centrul de control pentru prevenirea bolilor (Centers for Disease Control and Prevention, CDC) pentru "o nouă evaluare medicală", a precizat DHS.

Imigranţii ilegali reţinuţi la graniţe de poliţie vor fi ţinuţi separat de ceilalţi în cazul în care prezintă semne ale bolii, a spus sursa citată.

Femeile gravide reţinute pentru imigraţie ilegală, originare din ţările unde virusul este deosebit agresiv, vor fi supuse măsurilor de detectare a acestuia prin prelevare de sânge şi vor beneficia de îngrijire prenatală.

Epidemia se manifestă preponderent în America Latină, Brazilia fiind ţara cea mai afectată din lume, urmată de Columbia.

Virusul a pătruns şi pe celelalte continente ale planetei, prin intermediul persoanelor infectate care au călătorit în America Latină.

Zika provoacă în cele mai multe cazuri simptome uşoare asemănătoare gripei (febră, dureri de cap, dureri de corp).

Virusul este suspectat de asemenea că, atunci când afectează o femeie însărcinată, provoacă o gravă malformaţie congenitată a fătului numită microcefalie (perimetru cranian redus, cu efecte asupra dezvoltării intelectuale viitoare a copilului), mai notează AFP.

12-02-2016
Tip
Stiri externe