Termen cautat
Tip stire
E.g., 06/10/2021
Data stire

VIRUSUL ZIKA O femeie contagiata in R. Dominicana, primul caz de Zika din Rusia


Autor: elena

Rusia a anunţat luni primul caz de virus Zika din ţară, la o femeie care s-a contagiat în Republica Dominicană unde şi-a petrecut vacanţa, relatează EFE.

Potrivit Departamentului sanitar-epidemiologic din cadrul Rozpotrebnadzor, pacienta a fost internată la secţia de boli infecţioase dintr-un spital din Moscova, iar "starea ei este satisfăcătoare".

Femeia nu a prezentat simptome ale bolii imediat după întoarcerea sa din vacanţă, însă după câteva zile a început să acuze stare generală proastă, febră şi eritem, au precizat sursele.

'Testele de laborator au dezvăluit prezenţa virusului Zika în probele biologice ale pacientei", au declarat surse din cadrul Rozpotrebnadzor.

Autorităţile sanitare ruse ţin sub observaţie rudele cele mai apropiate ale femeii infectate cu Zika, deşi analizele clinice realizate până acum au ieşit negative.

Avionul cu care femeia, rezidentă în Moscova, s-a întors în Rusia a fost dezinfectat "pentru a evita riscurile pentru sănătatea pasagerilor", au spus sursele.

Virusul Zika a fost detectat în circa 30 de ţări din America Latină şi Caraibe în afară de cazurile aduse în alte regiuni de persoane infectate.

15-02-2016
Tip
Stiri externe