Termen cautat
Tip stire
E.g., 06/12/2021
Data stire

Virusul ZIKA: Pacientul chinez care a contractat boala in Venezuela a fost externat


Autor: elena

Primul pacient chinez infectat cu virsul Zika, în timpul deplasării sale în Venezuela, a fost externat duminică dintr-un spital din provincia Jiangxi (sud-estul ţării), relatează EFE.

Pacientul, un bărbat în vârstă de 34 de ani, s-a recuperat complet datorită tratamentului primit iar ultimele teste de sânge, urină şi salivă au ieşit negative, a semnalat comisia de sănătate din provincie într-un comunicat, citat de agenţia oficială Xinhua.

Bărbatul s-a întors din Venezuela pe 5 februarie iar o zi mai târziu a fost internat într-un spital din oraşul Ganxian acuzând febră, ameţeli şi dureri de cap. La 9 februarie a fost confirmat oficial cu boala Zika, după realizarea testelor pertinente.

Bărbatul a călătorit din Venzuela la Hong Kong, iar de aici a trecut frontiera cu China prin Shenzhen (sud), de unde a ajuns în localitatea sa natală.

La aflarea cazului, autorităţile chineze au intensificat măsurile de control la frontiera cu oraşul Shenzhen, principala poartă de intrare în ţară.

Virusul Zika a fost detectat în aproximativ 30 de ţări din America Latină şi Caraibe, în afară de cazurile înregistrate în alte regiuni aduse resortisanţi.

15-02-2016
Tip
Stiri externe