Termen cautat
Tip stire
E.g., 01/21/2020
Data stire

Vrancea: Protest impotriva desfiintarii spitalului din Odobesti


Autor: elena

Peste 100 de persoane au protestat marti la Odobesti fata de decizia Ministerului Sanatatii de a transforma spitalul din localitate in camin pentru persoane varstnice.

La protest au participat medici, asistenti medicali, pacienti, dar si locuitori ai orasului Odobesti, care au scandat lozinci impotriva Guvernului.
Protestatarii au cerut demisia ministrului Sanatatii si au scandat lozinci precum 'Genocid' si 'Boc si PDL au ucis spitalele'.

Angajatii spitalului au spus ca se tem pentru locurile lor de munca si sunt convinsi ca nu vor fi angajati de managerii celorlalte unitati spitalicesti, deoarece vor depasi plafonul de cheltuieli de personal, stabilit la 70%.

'Celelalte spitale au fondul de cheltuieli de personal plafonat la 70% si nu se stie daca managerii acelor unitati ne vor accepta. Masurile transmise de la Ministerul Sanatatii sunt aberante. Ei nu au facut o analiza profunda a acestor spitale si nu au evaluat capacitatea noastra de a acorda servicii medicale. Aproximativ 40.000 de oameni vor ramane fara asistenta medicala, ceea ce este dureros', a declarat asistenta medicala Gina Dumitru, lidera de sindicat de la Spitalul Odobesti.

Medicii de la Spitalul Odobesti au acordat anul trecut 6.000 de consultatii la Camera de garda iar 4.000 de persoane au fost internate in sectiile spitalului.

29-03-2011
Tip
Stiri interne
Sursa