Termen cautat
Tip stire
E.g., 01/23/2021
Data stire

Zeci de tineri clujeni organizeaza, in fata maternitatilor, o campanie de rugaciune pentru viata in premiera pentru Romania


Autor: elena

Credincioşi clujeni din toate confesiunile au iniţiat marţi, în premieră pentru România, o campanie de rugăciune care are ca scop scăderea numărului de avorturi.

Cei care participă la această campanie - '40 de zile pentru viaţa' - vor sta zilnic câte 12 ore, timp de 40 de zile, în faţa Clinicii de Obstretică-Ginecologie 'Dominic Stanca' din Cluj-Napoca, unde se vor ruga.

Unul dintre iniţiatorii acestei campanii, Dan Călinescu, a explicat că această campanie de rugăciune se întâmplă în toată lumea, ea fiind iniţiată în urmă cu zece ani în SUA, iar de atunci a cuprins 27 de ţări din întreaga lume. Campania se desfăşoară în fiecare an în sute de oraşe din lume, iar din România anul acesta participă şi Cluj-Napoca, pentru prima dată.

'Campania 40 de zile pentru viaţă s-a născut în Statele Unite, acum mai bine de zece ani, şi a fost o invitaţie a unor credincioşi din Texas, ca cei care doresc să se roage, post şi rugăciune, timp de 40 de zile, cu o singură intenţie, să se oprească avorturile la ei în stat. Asta nu înseamnă să condamnăm mămicile, ci fiecare copil care este creat să aibă posibilitatea să se nască şi mămicile să fie susţinute şi înainte, şi după sarcină', a declarat Dan Călinescu.

Iniţiatorii campaniei - Dan şi soţia sa Iulia Călinescu - au decis ca prima zi a campaniei să fie Miercurea Cenuşei, prima zi de post în Biserica Greco-Catolică.

Astfel, campania va dura până în 29 martie, timp în care voluntarii care participă la această campanie, printre care se numără clujeni din toate confesiunile, vin cu rândul pentru câteva ore în faţa maternităţii pentru a se ruga.

Ei stau acolo şi cu pancarte, care conţin mesaje de încurajare a oamenilor să îi sprijine pe cei apropiaţi să renunţe la ideea avortului. Prin gestul lor, participanţii la această campanie speră să reuşească să transmită comunităţii ideea că viaţa este importantă şi merită apărată.

'Campania are trei piloni, postul şi rugăciunea este primul şi am zis să creăm o platformă spirituală. Practic noi nu ne batem nici cu medicii, nici cu mămicile, ci cu o împărăţie care e a întunericului. Al doilea pilon este mobilizarea comunităţii şi astfel putem ajunge să chemăm alături de noi persoane care poate au resurse şi creativitate să putem face ceva împreună. Şi al treilea pilon este veghea, o mărturie fizică, activă, unde oamenii să îşi pună întrebări, să înceapă discuţii, mama cu tata, prietenii între ei, să fie un prilej de a-ţi pune întrebări', a declarat Dan Călinescu.

Acesta a precizat că acţiunea lor are la bază şi ideea de a ajuta acele femei care vor să facă un avort să depăşească momentul critic în care se simt părăsite şi fără soluţii. Soţii Călinescu au în vedere ca prin această campanie să ofere şi consiliere sau informaţii cu adevărat utile, cum ar fi un cabinet care poate oferi consultaţii sau ecograf gratuit, sau numărul de telefon al unui centru care le poate oferi sprijin femeilor.

'În Cluj-Napoca sunt circa 16 avorturi pe zi, ceea ce e enorm de mult, astfel că ceva trebuie făcut, iar în România se înregistrează, zilnic, circa 300 de avorturi. După perioada de 40 de zile de veghe, rugăciune şi post, tragem linie şi vedem ce s-a întâmplat, câte vieţi am salvat. Mamele care vin să avorteze la această clinică, poate îşi vor schimba părerea. Primul lucru este să le ajutăm pe aceste mămici', a mai spus Dan Călinescu.

Campania '40 de zile pentru viaţă' a fost deschisă, marţi seară, printr-o întâlnire a tinerilor care vor participa la campanie, la care au fost invitaţi reprezentanţi ai Bisericilor clujene şi ai unor asociaţii şi mişcări pro-life.

Episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla, PS Florentin Crihălmeanu, a participat şi el la această întâlnire. Organizatorii spun că, la nivel internaţional, în cei zece ani, campania '40 de zile pentru viaţa' a dus la salvarea a aproape 10.000 de vieţi.

18-02-2015
Tip
Stiri interne