Termen cautat
Tip stire
E.g., 09/29/2020
Data stire

Ziua Mondiala a Inimii, marcata la Suceava prin lansarea proiectului ''Promenada Inimilor''


Autor: elena

Ziua Mondiala a Inimii va fi marcata la Suceava printr-un cros organizat de Clubul Rotary Suceava - Bucovina, a declarat, vineri, seful Sectiei Cardiologie din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Suceava, Mihai Creteanu.

Potrivit acestuia, Clubul Rotary Suceava, impreuna cu Fundatia Romana a Inimii si Forumul National de Preventie, va lansa programul ''Promenada Inimilor'', proiect de amenajare a unui traseu accesibil, ce isi propune sa incurajeze populatia orasului sa faca miscare, ca mijloc de preventie a bolilor cardiovasculare.

Creteanu, membru al Fundatiei Romane a Inimii si al Clubului Rotary Suceava a spus ca lansarea proiectului va avea loc duminica, 28 septembrie 2014, la ora 10,00, prin organizarea unui cros pe o distanta de 3 kilometri.

Medicul cardiolog a invitat toti sucevenii sa faca miscare, iar pentru primii o suta de participanti inscrisi in cursa, Clubul Rotary Suceava a pregatit tricouri cadou. Mai mult decat atat, castigatorii crosului vor fi premiati de organizatori.

In Suceava, proiectul Promenada Inimilor'' este organizat cu sprijinul Rotaract Suceava, Interact Suceava, Primaria Suceava si Clubul Sportiv Municipal Suceava.

''Promenada Inimilor'' este un proiect al Clubului Rotary, ce se desfasoara in peste 30 de orase din tara si din Republica Moldova. Programul a fost intiat de Fundatia Irlandeza a Inimii si implementat deja in peste zece tari europene.

''Promenada Inimilor'' a avut un mare succes si printre romani, in 2013 mii de persoane din 25 de orase participand la prima editie a evenimentului.

26-09-2014
Tip
Stiri interne