Pentru gravide


Femeile gravide care sufera de gripa A (H1N1) prezinta un risc de patru ori mai mare de a suferi complicatii care implica spitalizare si au o rata a mortalitatii mai ridicata decat media, se arata intr-un studiu american publicat miercuri, relateaza AFP si Reuters.

Femeile gravide care au contractat virusul gripal in acest an au fost spitalizate mai des, se arata in acelasi timp in studiul realizat de Centrul federal pentru controlul si prevenirea bolilor /CDC/, publicat in revista medicala britanica Lancet.

Sase femei gravide au murit din cauza gripei porcine intre 15 aprilie, data la care a

Expunerea la poluare afecteaza IQ-ul copiilor in timpul sarcinii mamei lor, potrivit unui studiu publicat in ultimul numar al revistei Pediatrics, relateaza AFP.

Studiul efectuat pe 249 de copii timp de cinci ani si care traiesc in cartierele Harlem si Bronx din New York arata ca hidrocarburile aromatice policiclice (HAP) diminueaza IQ-ul copiilor inca din timpul sarcinii.

Aceste hidrocarburi rezulta din combustia carbonului, motorinei, benzinei sau gazului.
Studiul a fost efectuat de Columbia Center for Children's Environmental Health (CCCEH) si finantat de Institutele nationale pentru sanatate americane (NIH).

Copiii expusi unor niveluri ridicate de HAP (2,26 nanograme/m3)

In premiera mondiala, cercetatori britanici de la Universitatea din Newcastle au creat sperma umana in laborator, folosindu-se de celule stem, in cadrul unui experiment care ar putea anula problema infertilitatii masculine si ar putea fi utilizat in clinicile de fertilizare in vitro nu mai tarziu de cinci ani de acum inainte, relateaza cotidianul britanic Daily Mail.

Procedeul ar permite barbatilor sa fie biologic tati, doar prin prelevarea unei bucati extrem de mici de piele. Cu toate acestea, procedeul a suscitat o dezbatere de natura etica in Marea Britanie in conditiile in care acesta duce la posibilitatea nasterii copiilor prin

Certurile frecvente intre parinti pot creste in mod drastic riscul copiilor de a dezvolta o problema psihica mai tarziu in viata, conform unui nou studiu, preluat de agentia de presa ANI.
Timp de 30 de ani, o echipa internationala de psihiatrii si sociologi au studiat 346 de copii (baieti si fete) aflati la varsta de cinci ani.
La 15 ani, aproximativ 50% dintre subiecti au inregistrat o crestere semnificativa a numarului de dispute verbale cu parintii.
Analiza a dezvaluit ca 15 ani mai tarziu,aceste persoane prezentau un risc de trei ori mai crescut de dezvoltare a unei depresii acute sau

Femeile fumatoare care renunta la acest viciu inainte de cea de-a 15-a saptamana de sarcina, intampina acelasi risc de a naste prematur sau de a avea un copil cu o greutate mai mica decat cea normala ca si femeile nefumatoare, conform unui studiu publicat vineri pe site-ul British Medical Journal (BMJ).
in schimb, femeile care continua sa fumeze si dupa cea de-a 15-a saptamana de sarcina intampina un risc de trei ori mai mare decat nefumatoarele de a naste prematur si respectiv de doua ori mai mare de a avea un copil cu o greutate sub limitele normale, conform aceluiasi

Copiii care stau zilnic mai mult de doua ore in fata televizorului intampina un risc crescut de a se imbolnavi de astm, conform unui studiu publicat marti in revista de specialitate Thorax, informeaza AFP.
Studiul realizat de medici britanici pe un esantion de 3.000 de copii, urmareste sanatatea aparatului respirator de la nastere pana la varsta de 11 ani si jumatate.
Opt ani mai tarziu, incidenta imbolnavirilor de astm la copiii de 11 ani si jumatate la care nu a fost identificat nici un simptom astmatic in copilarie este de 6%. Comparativ cu acestia, riscul de imbolnavire de astm la

Femeile insarcinate care sufera de obezitate intampina un risc crescut de a avea copii cu malformatii congenitale, conform concluziilor mai multor studii in acest domeniu, publicate in ultimul numar al revistei Journal of the American Medical Association (JAMA), informeaza AFP.Insa, atrag atentia oamenii de stiinta, cresterea acestor riscuri in termeni absoluti ramane probabil limitata.

Cele mai raspandite malformatii congenitale provocate de obezitatea mamelor sunt mielodisrafismele, malformatii ale coloanei vertebrale si anomalii ale tubului medular sau neural si ale sistemului nervos primar.

"in cazul femeilor care sufereau de obezitate de la inceputul sarcinii, aceste studii demonstreaza o crestere importanta

Legatura stransa dintre copil si mama in timpul sarcinii are loc atat la nivel celular cat si la cel afectiv, al carui centru neuronal este in creier. Mama si copilul aflat in pantec dezvolta astfel o relatie care are o puternica baza biologica inca din primele luni de sarcina. O lucrare publicata de Universitatea din Navarra reuseste sa explice ultimele progrese stiintifice asupra acestui fenomen natural care face ca embrionul, care este o entitate straina organismului matern sa nu fie respins de corpul mamei ca un pericol si sa nu fie activate mecanismele de aparare corespunzatoare.

Profesoara de la

Femeile insarcinate care fumeaza sau sunt expuse in mod constant la fum de tigara, pot creste sansele fatului de a se naste cu o scizura a buzelor, arata un studiu recent.

Despicarea buzelor (labioschizis) sau despicarea boltei palatine(palatoschizis) se numara printre malformatiile congenitale cele mai frecvent intalnite.Acestea apar in momentul in care tesuturile care alcatuiesc plafonul bucal si buza superioara, nu fuzeaza in mod adecvat, acest eveniment survenind intre a 5-a si a 9-a saptamana de sarcina.

In cadrul studiului in discutie, cercetatorii norvegieni au descoperit ca femeile care fumeaza mai mult de 10 tigari pe zi pe

Subscribe to RSS - Pentru gravide