Termen cautat

5 sfaturi pentru a va tine copilul departe de tigari


Autor: george
Categorii
Imagini

In prezent sunt bine cunoscute efectele nocive ale tigarilor asupra organismului, si asta cu atat mai mult cu cat prin aprinderea unei tigari in atmosfera sunt eliminate aproximativ 4000 de substante toxice, responsabile de dezvoltarea in organism a cel putin 60 de forme de cancer. Mai mult decat atat, statisticile au relevat faptul ca majoritatea copiilor ai caror parinti sunt fumatori sunt mult mai predispusi sa imbratiseze acest viciu. Astfel, va recomandam 5 sfaturi utile de a va preveni copilul sa urmeze aceasta cale nociva.

1. Fiti dumneavoastra un model demn de urmat
Pentru a fi dumneavoastra insiva un model pentru copilul dumneavoastra este bine ca in primul rand sa nu permiteti nimanui sa fumeze la dumneavoastra acasa, sau in masina. Astfel, nu numai ca acest lucru va influenta pozitiv gandirea copilului dumneavoastra, ci ii va si permite acestuia sa se dezvolte intr-un mediu sanatos lipsit de toxicitatea substantelor cuprinse in fumul de tigara. De asemenea, daca sunteti fumator este bine sa incercat sa va lasati, si pentru a intari copilului dumnreavoastra convingerea ca tigarile sunt nocive este bine sa vorbiti deschis cu acesta despre greseala pe care ati facut-o cand v-ati apucat prima oara de fumatsi despre cat de greu va este acum sa va lasati de fumat.

2. Discutati deschis despre spoturile publicitare sau secventele TV care prezinta oameni care fumeaza
Este bine ca inca de la varste fragede sa incepeti sa purtati discutii deschise parinte-copil legate de reclamele sau secventele TV care infatiseaza oameni ce fumeaza sau care fac orice alta trimitere la tigari. Mai mult decat atat, adaptand discutiile fiecarui nivel de varsta este bine sa ii expuneti copilului dumneavostra efectele nocive pe care fumatul le poate avea asupra organismului. De asemenea, acesta trebuie sa costientizeze cat mai repede faptul ca efectele cele mai severe nu sunt cele imediate, ci dimpotriva cele manifestate dupa varsta de 40 de ani.

3. Prezentati-le copiilor dumneavoastra dezavantajele financiare ale fumatului
Este foarte important sa va incurajati copilul ca inca de la varste fragede sa isi manifeste spiritul de independenta si sa dezvolte o gandire autonoma. In acest fel, in momentul in care vor fi destul de mari incat sa inteleaga aceste concepte este indicat sa le prezentati dependenta de tigari ca pe o ingradire a spiritului de independenta. In plus, incercati sa faceti un calcul estimativ al sumei de bani cheltuita lunar, sau chiar anual pe tigarisi in paralel intocmiti o lista a lucrurilor care pot fi achizitionate in limita acestei sume.

4. Incercati sa va mentineti la curent cu cercul de prieteni frecventat de copilul dumneavoastra
Cercul de prieteni poate constitui un factor de influenta dintre cei mai puternici pentru copilul dumneavoastra. Tocmai de aceea este bine sa aveti o imagine clara a persoanelor in compania carora acesta isi petrece timpul liber. In plus, daca in acest cerc exista fumatori, incurajati-va copilul sa isi mentina gandirea autonoma, exoplicandu-i ca nu va putea intotdeuna sa urmeze activitatile desfasurate de majoritate. De asemnea, daca descoperiti ca acesta fumeaza deja, este bine sa va pastrati calmul, si sa purtati o discutie cat mai deschisa cu acesta.

5. In momentul in care iesiti in oras, alegeti locurile in care nu se fumeaza
Este foarte important ca in momentul in care iesiti impreuna cu familia in oras sa alegeti, pe cat posibil locurile in care fumatul este strict interzis. Acest lucru nu numai ca va elimina atat cat se poate riscul unui exemplu negativ, dar este si benefic asupra dezvoltarii sanatoase a acestuia.

Bibliografie

http://yourtotalhealth.ivillage.com/quit-smoking-tips-for-parents.html