Termen cautat

6 motive pentru a renunta la dependenta de alcool


Autor: george
Categorii
Imagini

Cunoastem cu totii riscurile severe ale dependentei de alcoolsi asta cu atat mai mult cu cat aceasta boala nu afecteaza numai sanatatea individului, ci de cele mai multe ori are capacitatea de a lasa urme adanci si asupra membrilor familiei si a celor dragi. In plus, alcoolismul poate duce la dezvoltarea unor afectiuni grave si uneori iremediabile la nivelul sistemului nervos, al inimii, ficatului, precum si a celorlalte organe importante ale organismului. Mai mult decat atat cel mai adesea alcoolismul poate sa aiba ca rezultat pierderea locului de munca si chiar destramarea familiilor. Tocmai din acest va prezentam cel putin 6 motive care ar trebui sa actioneze ca factor motivant pentru a va ajuta sa depasiti dependenta de alcool.

1. Mahmureala
Mahmureala este starea naturala care apare imediat dupa ce betia a trecut, manifestata adesea prin stari de voma si ameteala, sau chiar migrene. Pe langa faptul ca aceste stari sunt extrem de neplacute distragandu-va de cele mai multe ori de la performantele la locul de munca, ele constituie in ptimul rand un semnal de alarma cu privire la faptul ca organismul nu poate face fata unei cantitati mari e alcool.

2. Incapacitatea de a gandi lucrurile clar
Incapacitatea de a judeca lucrurile in mod clar si lucid este una dintre cele mai frecvente probleme cauzate de dependenta de alcool, si asta cu atat mai mult cu cat pot duce la accidente, violenta si chiar stari suicidale sau de omucid.

3. Interactiunea negativa cu anumite medicamente
Consumul de alcool este interzis chiar si in cantitati mici in cazul anumitor medicamente precum antidepresivele, antibioticele sau antihistaminele. In plus, acestea sunt numai o parte dintre tratamentele care au drept contraindicatii consumul de alcoolsi prin urmare este indicat sa va adresati medicului specialist sau sa intrebati farmacistul cu privire la orice tip de produs medicamentos.

4. Dependenta cronica
Consumat in cantitati excesive si pentru perioade indelungate de timp, organismul dezvolta treptat toleranta fata de alcool, si in mod natural doza va fi marita. In acest fel insa, veti ajunge ca pentru a supravietui sa depindeti de doza zilnica de alcool.

5. Efectele negative asupra sarcinii
Alcoolul, consumat in orice prioada a sarcinii poate avea efecte devastatoare asupra fetusului si a dezvoltarii ulterioare a copilului. Aceasta conditie medicala este supranumita in terminologia de specialitate sindromul alcoolismului fetal, manifestat prin malformatii faciale, dezvoltare mai lenta decat in cazul celorlalti copiisi chiar retard mintal.

6. Afecteaza organele esentiale functionarii organismului
Consumul excesiv de alcool dauneaza uneori in mod iremediabil functionarii in parametrii normali ai organelor esentiale ale organismuluiprecum ficatul, creierul sau inima.

Bibliografie

http://www.buzzle.com/articles/reasons-to-give-up-alcohol.html