Termen cautat

Cum faceti fata alcoolismului


Autor: george
Categorii
Imagini

Este bine stiut faptul ca dependenta de alcool nu afecteaza numai viata persoanelor dependente, ci si a familiei si a tuturor celor care vin in contact cu el. Mai mult decat atat, alcoolismul nu isi restrange efectele negative numai asupra celui care a luat calea acestui viciu, ci si asupra vietii sale sociale, ducand la pierderea locului de munca sau chiar la destramarea familiilor. Si oricat de greu le-ar fi persoanelor dragi sa accepte acest lucru, este foarte important ca daca va confruntati cu o astfel de situatie in familie, sa intelegeti ca persoana in cauza are nevoie de tratament cat mai curand posibil. Cu toate acestea una dintre greselile frecvent intalnite la nivelul unei astfel de familii consta in ascunderea adevarului, sau ignorarea gravitatii acestei probleme de teama de a nu fi criticati sau pentru a pastra aparentele. Nimic mai gresitsi asta cu atat mai mult cu cat sanatatea persoanei iubitei ar trebuie sa fie prioritara, si in plus, lasat netratat alcoolismul va degenera oricum la un moment dat putand chiar sa duca la acte de suicid sau omucid.

Un alt lucru pe care trebuie sa vi-l asumati reprezinta atitudinea corespunzatoare pe care trebuie sa o adoptati in momentul in are aveti de-a face cu un alcoolic. Astfel, medicii specialisti sustin ca persoanele care se complac in a fi victimele verbale sau fizice ale unei persoane dependente de alcool, se confrunta cu o problema la fel de grava ca si alcoolismul. Acest lucru nu presupune sa tipati sau sa starniti un intreg scandal ci doar sa adoptati o atitudine ferma in momentul in care limita este depasita. In acest sens este recomandat sa nu cedati santajului emotional sau cuvintelor grele pe care vi le va adresa. Cat timp este sub influenta alcoolului este bine sa tratati persoana respectiva ca pe un strainsi pentru ca nemultumirea dumneavoastra sa fie intarita incercati sa le acordati un plus de dragoste si atentie cat timp acestia sunt treji.

Oricat de greu pare acest demers este foarte important ca inca de la primele semne ale dependentei de alcool sa incercati sa adoptati o atitudine ferma si in acelasi timp plina de tact, astfel incat persoana care a "imbratisat" acest viciu sa inteleaga faptul ca sunteti profund deranjati de consumul excesiv de alcool.

Bibliografie

http://www.buzzle.com/articles/alcohol-abusemarried-to-an-alcoholic-6-steps-to-helping-them-get-sober.html