Termen cautat

Efectele alcoolului asupra diagnosticului de cancer


Autor: george
Categorii
Imagini

Oricat de necrezut pare, un studiu realizat recent in Statele Unite ale Americii a relevat faptul ca alcoolul consumat in cantitati mari si pentru perioade indelungate de timp devine un factor esential al declansarii cancerului bucal, al faringelui, al larigelui si al esofagului, precum si al cancerului de colon, rectal sau chiar mamar. In plus, daca persoana dependenta de alcool fumeaza excesiv, acest lucru sporeste riscul dezvoltarii cancerului la nivelul tractului respirator. Explicatia in acest sens consta in faptul ca tesuturile sensibile de la nivelul tractului respirator devin extrem de vulnerabile in momentul in care in organism sunt introduse cantitati mari de alcool, lezand in acest fel celulele si provocand dezvoltarea diverselor forme de cancer. De asemenea, cancerul la ficat este cel mai adesea precedat de ciroza alcoolica netratata la timp sau chiar ignorata.

Metode de prevenire a cancerului provocat de consumul excesiv de alcool
Una dintre cele mai indicate metode de prevenire a dezvoltarii acestor forme de cancer datorate consumului excesiv de alcoolsi cu siguranta singura ce va poate garanta protectie 100%, este reducerea dozelor zilnice de bautura. Prin urmare, specialistii sustin ca doza optima ce trebuie consumata zilnica este de 2 pahare in cazul barbatilor, si 1 pahar in cazul femeilor. Diferenta de cantitate se datoreaza faptului ca organismul femeiesc este mult mai vulnerabil si predispus la dezvoltarea unor conditii medicale, precum cancerul. Mai mult decat atat dependenta de alcool poate duce la aparitia cancerului mamar, precum si la anomalii in dezvoltarea fatului pe toata perioada sarcinii.

Ceea ce mai trebuie sa stiti este faptul ca atat timp cat este consumat in cantitati moderate, alcoolul previne riscul aparitiei bolii coronariene (afectiune manifestata la nivelul arterelor), la barbati. Cu toate acestea, consumat in cantitati necotrolate, alcoolul duce la cresterea presiunii arteriale si in acelasi timp sporeste riscul dezvoltarii anumitor conditii medicale severe, precum infarctul, afectiunilu cardiace, malformatii congenitale, inflamatii ale pancreasului, leziuni la nivelul creierului si a inimii, malnutritie, osteoporoza, accidente sau chiar acte de violenta si suicid. In plus, exista si alte metode de prevenire a aparitiei bolilor de inima, precum mentinerea unei alimentatii sanatoase si echilibrate, exercitiile fizice regulate, precum si mentinerea unei igiene stricte in ceea ce priveste intregul organism.

Bibliografie

http://www.healthcastle.com/alcoholandcancer.shtml