Termen cautat

Efectele alcoolului asupra operatiilor pe cord


Autor: george
Categorii
Imagini

Studiile de specialitaterealizate recent au relevat faptul ca, atata vreme cat este consumat in cantitati moderate, alcoolul poate avea efecte extrem de benefice asupra organismului, precum si a prevenirii riscului dezvoltarii anumitor afectiuni cardiace. Mai mult decat atat, s-a stablilit faptul ca doza optima de alcool este de 1-2 pahare pe zi pentru barbati, si de doar un pahar pe zi pentru femei, deoarece organismul acestora este mai sensibil.

Cu toate acestea, consumat in cantitati mari si pentru perioade de timp indelungate alcoolul poate avea efecte dezastrouase asupra organismuluisi in plus, in momentul sistarii bruste a alcoolului vor aparea simptoamele sevrajului, caracterizate prin nevoia fizica si psihica a organsimului de a primi alcool, manifestata prin tremurat, transpiratie abundenta, sau chiar halucinatii. Specialistii avertizeaza asupra faptului ca tocmai aceste simptoame sunt cele care pun in pericol perioada de recuperare, dar si viata pacientului. De asemenea, netratate la timp, simptoamele sevrajului de alcool pot duce la aparitia unor complicatii postopratorii precum tremurat, atacuri de apoplexie, halucinatii, delirium tremens (DT), sau chiar moarte. Prin urmare inainte ca operatia sa fie efectuata, este foarte important sa purtati o discutie deschisa cu medicul dumneavoastra specialist, precizandu-i cu exactitate care este doza de alcool pe care o consumati zilnic. Mai mult decat atat, lucrurile se pot agrava cu atat mai tare cu cat este vorba despre cazurile de alcoolism cronic, in acest fel perioade de recuperare fiind extrem de anevoioasa si prelungita foarte mult, existand totodata riscul aparitiei unor complicatii grave cu urmari iremediabile.

  • Ceea ce trebuie sa stiti este faptul ca medicii specialisti pot sa dispuna urmarea unui program de dezintoxicare inainte de efectuare aoperatiei, fapt ce poate avea rezultate benefice asupra recuperarii postoperatorii, precum:
  • scaderea incidentei atacurilor de apoplexie si delirium tremors (DT), in aceasta perioada;
  • folosirea scazuta a sedativelor puternice;
  • diminuarea periodei de recuperare postopratorii;
  • scaderea perioadei de ventilatie artificiala in aceasta perioada;
  • scaderea gradului de incidenta a lezarii altore organe importante a organismului.

Ceea ce trebuie sa constientizam cu totii este faptul ca doar de noi depinde perioada de timp necesara recuperarii post-operatorii, precum si reducerea riscului aparitiei unor complicati datorate sevrajului de alcool.

Bibliografie

http://my.clevelandclinic.org/heart/disorders/alcoholandsurgery.aspx