Termen cautat

Efectele cocainei asupra organismului


Autor: george
Categorii
Imagini

Cocaina este o substanta care actioneaza asupra sistemului nervos central creind un grad mare de dependenta intr-un interval de timp relativ redus. Cocaina pura este o pulbere alba obtinuta din frunzele uscate ale copacului de coca. Pe de alta parte cocaina "crack" este produsa prin amestecarea cocainei pure si bicarbonat si faramitarea acesteia in particule mici. Ceea ce trebuie sa stiti insa este faptul ca indiferent de forma in care este regasita, cocaina poate fi inclusa in randul drogurilor care dau gradul cel mai mare de dependenta, fiind in acest mod extrem de periculoasa pentru organism.

Cocaina actioneaza ca un stimulent asupra sistemului nervos central, inducand celui care o consuma o stare scurta dar intensa de putere si euforie. Odata ce efectul prizei a disparut pacientul va resimti rapid nevoia unei alte doze, fapt ce in timp se va concretiza in toleranta la cocaina, ceea ce face ca doza sa fie marita progresiv.

Efectele cocainei asupra organismului

"Prizarea" cocainei poate provoca in timp leziuni grave septului, ducand chiar la formarea unei mici gauri in mijlocul acestuia. In plus, cocaina etse caracterizata si de manifestari mai grave precum:

  • cresterea ritmului cardiac;
  • febra;
  • batai anormale ale inimii;
  • isuficienta cardiaca;
  • infarct.

Specialistii avertizeaza asupra faptului ca pacientii dependenti de cocaina vor experimenta simptoame destul de severe ale sevrajului in perioada de reabilitare si tocmai de aceea este necesar ca in aceasta perioada sa primeasca tot suportul din partea familiei, dar si a personalului de specialitate. In plus, odata ce dependenta a fost infranta medicii recomanda ca pacientul sa urmeze in continuare anumite programe de consiliere, astfel incat tentatia cocainei sa fie inlaturata pe cat posibil.

Bibliografie

http://kidshealth.org/parent/emotions/behavior/cocaine_crack.html