Termen cautat

Efectele fumatului asupra fertilitatii cuplului


Autor: george
Categorii
Imagini

Unul dintre cei mai importanti pasi din viata unui cuplu, si poate printre cei mai fericiti este constituit de aducerea pe lume a unui copil. Exista insa cupluri care intampina probleme majore in aceasta privinta si asa cum s-a dovedit stiintific, printre cauzele principale se se numara faptul ca unul dintre partenerisau amandoi sunt fumatori activi. Este adevarat ca a fost indelung mediatizata ideea ca fumatul excesiv provoaca impotenta, in cazul barbatilorsi probleme ale dezvoltarii fetusului in timpul sarcinii, la femei, insa la fel de cert ramane si faptul ca tot datorita tigarilor exista sanse sa nu ajungeti pana in acest stadiu.

Asa cum s-a demonstrat stiinfic, nicotina inhalata in momentul aprinderii unei tigari este extrem de toxica pentru ovare, aceasta fiind regasita chiar si in interiorul foliculului, acolo unde ovulul se dezvolta. In plus, fumatul poate sa scada perioada de feritilitate cu aproximativ 10 ani. Prin urmare fertilitatea la o femeie de 20 de ani care fumeaza se manifesta in acelasi mod ca si in cazul unei femei de 30 de ani care nu a fumat niciodata. In plus, cu cat femeia inainteaza in varsta, cu atat mai greu va fi sa ramana insarcinata. In acelasi fel studiile statistice au demonstrat faptul ca barbatii fumatori sunt mult mai predispusi la infertilitate decat un barbat de aceeasi varsta dar care nu fumeaza. De asemenea, aceste persoane pot sa dezvolte probleme legate de cantitatea de sperma produsa, de calitatea acesteia sau chiar anomalii ale formei si miscarii spermatozoizilor.

In concluzie, indiferent care este varsta dumneavoastra este recomandat sa renuntati cat mai curand la fumat. In acest fel, chiar daca dependenta de nicotina face ca acest drum sa fie anevoios, puteti la capatul acestuia sa respirati usurati si sa va canalizati energia viitoare pe aducerea pe lume a unui copil, bucarandu-va in acelasi timp de un trai sanatos si echilibrat.

Bibliografie

http://yourtotalhealth.ivillage.com/quit-smoking-your-fertility.html