Termen cautat

Efectele fumatului asupra tenului si a buzelor


Categorii
Imagini

Este deja un fapt arhicunoscut acela ca fumatul este un obicei de o nocivitate maxima pentru sanatatea organismului nostru, cu atat mai mult cu cat doar aprinderea unei singure tigari este generatoare, in atmosfera, de un numar de peste 4000 de substante extrem de toxice. Majoritatea acestor substante, toate cu un grad ridicat de toxicitate, se inscriu in randul principalelor cauze declansatoare de aproximativ 60 de forme de cancer.

In legatura cu efectele imediate generate de fumat, este esential de retinut faptul ca fumatul in exces este foarte daunator pentru piele, in mod special pentru pielea si aspectul fetei.

Un aspect sanatos al pielii fetei este intr-o stransa dependenta cu substantele care vor fi asimilate si, apoi, descompuse la nivelul organismului nostru.

In momentul in care facem proasta alegere de a ne aprinde prima tigara, in organismul nostru, vor patrunde si vor actiona substante foarte nocive care includ urmatoarele (pe langa multe altele): piridine, amoniac, parvoline, nicotina, butan, acid carbonic, arsenic, acid prusic, aldehida formica, cadmiu, monoxid de carbon.

Cercetarile de specialitate efectuate de oameni de stiinta americani au evidentiat faptul ca, dintre toti compusii toxici expusi mai sus, cel care are gradul maxim de nocivitate pentru sanatate este monoxidul de carbon.

O explicatie pentru acest fapt este aceea ca monoxidul de carbon are un grad al compatibilitatii cu hemoglobina de 203 de ori mai crescut fata de cel pe care il are oxigenul. Astfel, monoxidul de carbon se va prinde de hemoglobina, aceasta transportandu-l la nivelul intregului organism, substanta toxica inlocuind, practic, oxigenul. Din aceasta cauza pielea va fi privata de cantitatea suficienta de oxigen de care aceasta are nevoie, mai mult, sistemul de refacere al acesteia va fi mult lezat, toate acestea avand drept rezultat faptul ca pielea va imbatrani prematur avand un aspect ridat si fara acea stralucire naturala pe care o are un ten sanatos.

Specialistii ne mai avertizeaza de faptul ca fumatul in exces va actiona de foarte multe ori asupra nivelului vitaminei C din corpul nostru, un nivel normal al acesteia avand capacitatea de a asigura o mentinere a sanatatii pielii. Asadar, este de retinut ca vitamina C participa intr-un mod activ la producerea celulelor sanatoase care vor sprijini procesul de regenerare si refacere a organismului. Astfel, incapacitatea corpului de a mai produce natural colagen va conduce la aparitia unor riduri premature. In plus, in cazul persoanelor care fumeaza in exces isi mai fac aparitia si nedoritele cearcane si pete inchise la culoare situate in zona ochilor.

In ceea ce priveste efectul nociv in legatura cu buzele, fumatul eprezinta (la fel ca in cazul alcoolului) una dintre principalele motive ale dezvoltarii cancerului de buze. Ca si cum acest lucru nu ar fi de ajuns, in plus, fumatul va conduce, in timp, la innegrirea buzelor si la ingalbenirea dintilor, totodata, la aparitia unei respiratii urat mirositoare, toate aceste efecte fiind extrem de greu de combatut odata ce s-au instalat.

Bibliografie

http://www.stop-smoking-tips.com/effects-smoking-face.html