Termen cautat

Efectele nocive ale fumatului


Autor: george
Categorii
Imagini

In prezent se vorbeste tot mai mult despre efectele nocive ale fumatului, insa foarte putini dintre noi constientizeaza faptul ca in momentul aprinderii unei tigari in atmosfera sunt eliberate aproximativ 4000 de substante nocive, responsabile de dezvoltarea la nivelul organismului a cel putin 60 de forme de cancer. In plus, efectele nocive ale tigarilor nu actioneaza strict asupra fumatorului, ci datorita toxicitatii substantelor emanate, ele devin mult mai daunatoare pentru fumatorii pasivi.

Unul dintre miturile create in legatura cu efectele fumatului asupra organismului este legat de pierderea in greutate siprin urmare mentinerea siluetei dorite. Studiile efectuate recent au relevat faptul ca pierderea in greutate nu are nici macar un punct comun cu actiunea tigarilor asupra organismului, ci dimpotriva. Mai mult decat atat, statisticile efectuate in anul 2003 in Statele Unite ale Americii au demonstrat faptul ca numarul femeilor care renunta la fumat este cu aproximativ 20% mai mare dect cel al barbatilor. Este adevarat insa ca in momentul in care renuntati la tigari pofta de mancare poate sa creasca usor, insa kilogramele in plus pot fi evitate cu usurinta prin mentinerea unei alimentatii sanatoase si echilibrate.

Ceea ce foarte putina lume stie este faptul ca odata ajunsa la nivelul organismului nicotina este purtata de sange in intregul corp, putand fi regasita chiar si in compozitia mucoasei cervicale. Tocmai de aceea specialistii avertizeaza ca fumatul poate sa duca in timp la infertilitatesi desi inca nu au putut fi demonstrate efectele directe ale nicotinei asupra impotentei la barbati, specialistii sustin ca a renunta la fumat reprezinta un semn clar si sigur de ameliorare a acestei conditii medicale.

Bibliografie

http://www.stop-smoking-tips.com/effects-cigarette-diseases.html