Termen cautat

Efectele tutunului asupra dentitiei


Autor: george
Categorii
Imagini

Se vorbeste tot mai des despre efectele nocive ale fumatului asupra organismului umansi dupa cum s-a stabilit in urma studiilor repetate efectuate in aceasta privinta, printre cele mai evidente simptoame se numara slabirea sistemului imunitar. In consecinta, intregul organism devine vulnerabil si mult mai predispus la dezvoltarea unei game extrem de vaste de boli si afectiuni. Ceea ce nu multi tind sa ia in consideratie este faptul ca tutunul poate avea efecte devastatoare asupra dentitiei umane, fapt ce va avea drept rezultat chiar si caderea dintilor. Cu toate acestea, un numar foarte mare de oameni si chiar specialisti sustin ca sensibilitatea dintilor, precum si predispozitia unor persoane de a dezvolta diverse probleme legate de dentitie isi gaseste explicatia in mostenirea genetica a fiecaruia. Exista insa specilisti care contrazic aceasta teorie, bazandu-si exlicatiile pe efectele nocive dovedite ale fumatului asupra gingiei. Astfel, fumatul excesiv si pentru perioade mai mari de timp are ca rezultat aparitia anumitor afectiuni ale gingiilor, manifestate cu precade prin inflamarea zonelor bolnave, acest lucru atragand dupa sine slabirea rezistentei dintilor.

Mai mult decat atat, fumatul favorizeaza formarea placii bacteriene, unul dintre principalii factori ai aparitiei problemelor legate de dentitie. In plus, placa bacteriana, datorita faptului ca se formeaza cu precadere la baza dintilor, are capacitatea de a actiona direct asupra maxilarului. Acest lucru va duce in timp la scaderea rezistentei dintilorsi implicit la caderea acestora. De asemenea, fumatul excesiv favorizeaza dezvoltarea bacteriilor la nivelul placii bacteriene, caz in care vor aparea inflamatii la nivelul gingiei.

Metode de combatere a actiunii fumatului asupra dentitiei
Primul sfat pe care il veti primi de la medicul specialist in aceasta privinta va fi sa renuntati la fumat. In caz contrar, exista riscul ca indiferent de natura tratamentului, acesta sa se dovedeasc inutil, iar boala sa progreseze rapid.

Indiferent care va fi insa decizia dumneavoastra in aceasta privinta este recomandat sa va adresati medicului specialist inca de la privele semne legate de probleme ale dentitiei. Acesta, in urma unei examinari atente va poate prescrie un tratament corespunzator astfel incat sa tratati cat mai rapid si eficient orice inflamatie sau iritatie aparute la nivelul maxilarului sau al gingiei. La fel de esentiala ramane insa si igiena zilnica, ce trebuie metinuta cu strictete astfel incat sa puteti preveni recurenta problemelor manifestate anterior, dar si aparitia altora noi.

Caderea dintilor va poate afecta in mod decisiv viata de zi cu zi , nu numai in ceea ce priveste increderea de sine, ci si datorita faptului ca dentitia joaca rolul esential in modul dumneavoastra de a va hrani. Astfel pierderea dintilor va poate impiedica sa mentineti o dieta bazata pe o alimentatie echilibrata si sanatoasa formata din fructe si legume proaspete. In acest fel, intregul organism va fi afectat, pornind de la sistemul digestiv, pana la sistemul imunitar si chiar nivelul de energie de care avem nevoie zilnic.

Bibliografie

http://www.stop-smoking-tips.com/effects-smoking-teeth.html