Termen cautat

Efectele tutunului asupra fumatorilor pasivi


Autor: george
Categorii
Imagini

In prezent se vorbeste tot mai mult despre efectele devastatoare pe care tutunul le poate avea asupra organismului fumatorului. Ceea ce ar trebui sa stiti insa este faptul ca daca nu ati aprins niciodata o tigara, asta nu inseamna ca nu ati si fumat. De cele mai multe ori datorita mediului in care lucreaza, a cercurilor de prieteni, precum si locurilor pe care le frecventeaza multe dintre aceste persoane devin mult mai vulnerabile in fata nocivitatii fumului de tigara, transformandu-se in fumatori pasivi.

Pericolul fumatului pasiv

Asa cum s-a demonstrat prin studii de specialitate, in momentul aprinderii unei tigari in atmosfera sunt eliberate 4000 de substante toxice, responsabile de dezvoltarea a cel putin 60 de tipuri de cancer. Prin urmare, incidenta aparitiei cancerului de plamani este mult mai ridicata in cazul fumatorilor pasivi decat ai unei persoane care fumeaza excesiv. De asemenea conform unei statistici realizate recent, nefumatorii sunt presidispusi la aparitia a cel putin 25 de tipuri de cancer, precum cancer al rinichilor, al pancreasului, cancer cervical, uterin sau mamar, dar si la conditii medicale ca insuficienta cardiaca sau infarct.

Mai mult decat atat, medicii specialisti avertizeaza asupra femeilor care fumeaza pasiv, acestea prezentand riscul dezvoltarii cancerului mamar sau al unor probleme grave legate de fertilitate. In plus, specialistii sustin ca nicotina, substanta activa si extrem de nociva, poate fi regasita la nivelul foliculului, in continutul lichidian in care se dezvolta ovulul, ceea ce duce in timp la infertilitate.
Lista efectelor nocive ale fumatului pasiv este destul de vasta pornind de la ridarea pielii, probleme legate de dentitie, pana la ulcer stomacal si bucal. In plus, un lucru foarte important pe care trebuie sa il constientizati este faptul ca proprii copii se pot transforma in fumatori pasivi, ceea ce va actiona decisiv asupra organismului aflat in plina dezvoltare.

Bibliografie

http://www.stop-smoking-tips.com/dangers-smoking-passive-smokers.html