Termen cautat

Hipnoza ca metoda de tratament a dependentei de tigari


Autor: george

Asa cum este definita in termeni de specialitate, hipnoza reprezinta o stare de relaxare indusa, care permite persoanei in cauza sa depaseasca barierele constientului spre subconstient, fapt ce are ca rezultat concentrarea pe o anumita problema, actiune din trecut, sentiment, etc. Mai mult decat atat, datorita faptului ca la nivelul subconstientului nu este definita granita dintre realitate si imaginatie, daca se reuseste "reprogramarea" la acest nivel, atunci cu siguranta se poate schimba sau chiar anula un anumit obicei.

Modul de actiune al hipnozei asupra combaterii dependentei de tigari

In prezent exista nenumarate alternative pentru combaterea sau ameliorarea simptomatologiei sevrajului de tutun, insa asa cum au demonstrat studiile statistice eficienta hipnozei in acest caz este de 2 ori mai mare decat metodele conventionale. Mai mult decat atat, specialistii sustin ca aceasta metoda poate fi folosita cu succes si in combinatie cu alte metode, precum plasturii sau guma cu nicotina.

Ceea ce mai trebuie sa stiti este faptul ca exista doua modalitati de aplicare a tehnicii de hipnoza si anume:

  • autohipnoza, ceea ce implica aplucarea unei tehnici de relaxare astfel incat sa va puteti invoca imagini care sa va motiveze sa renuntati la fumat;
  • hipnoza realizata de un hipnoterapist autorizat, care are capacitatea de a va induce o stare profunda de relaxare a mintii si corpului, precum si de a va ghida, ajutat de imagini si cuvinte specifice astfel incat sa va motiveze sa renuntati la fumat.

Un alt lucru important pe care trebuie sa il stiti este faptul ca exista si o a treia alternativa, sub forma unei combinatii a celor doua metode. Astfel, pacientului i se va da o inregistrare audio sau video a unei sedinte de hipnoterapie, pe care o poate asculta sau viziona acasa sau la birou, oferind in acest fel pacientului un numai avantaje pe plan financiar (fiind mai putin costisitoare), ci si flexibilitatea si posibilitatea de a folosi aceasta metoda ori de cate ori va fi nevoie.

Bibliografie

http://www.quitsmoking.com/hypnosis/index.htm

Comentarii