Termen cautat

Metode de tratare a alcoolismului


Autor: george
Categorii
Imagini

Alcoolismul asa cum este el definit in terminologia de specialitate face referire la starea de intoxicatie cu alcool, precum si la consmul excesiv al acestuia, pentru perioade indelungate de timp, fapt ce duce treptat formarea unor depozite cu substante toxice la nivelul organismului, precum si la pierderea contolului asupra faptelor si a miscarilor unui individ. In stadiul cronic de dependenta de alcool, persoana in cauza va resimti imposibilitatea de a supravietui fara doza zilnica de alcool, si deasemenea va pierde foarte mult din greutate, va avea cearcane, iar uneori poate deveni agresiv. Ceea ce trebuie sa intelegem cu totii este faptul ca alcoolismul poate avea efecte devastatoare atat pentru propria persoana cat si pentru cei din jur, ducand adesea la pierderea locului de munca sau la destramarea familiilor.

Specialistii avertizeaza ca daca va confruntati cu un caz de alcoolism in familie, este foarte important sa luati masurile necesare intr-un timp cat mai scurt. Astfel, cu cat dependenta de alcool este mai mare cu atat simptomatologia sevrajului va fi mai severa, ducand adesea la traume fizice sau emotionale. In acest sens, primul pas care trebuie facut pentru tratarea eficienta a alcoolismului este identificarea cauzelor care au dus la aceasta situatie. Mai mult decat atat, in stadiile avansate de alcoolism medicii specialisti recomanda adesea spitalizarea, astfel incat crizele sevrajului sa poata fi monitorizate si tinute sub control cu atentie, iar daca este cazul pacientului i se vor administra calmante pentru a-i usura suferinta.

Asa cum au putut demonstra studiile de specialitate, cel mai eficient tratament pentru vindecarea dependentei de alcool este constituit de sedintele de terapie, si asta cu atat mai mult cu cat acestea pot sa previna aparitia unor traume ulterioare. Mai mult decat atat in timpul sedintelor de terapie pacientul poate fi ajutat sa inteleaga viciile si riscurile la care este supus in cazul consumului excesiv de alcool, precum si insusirea unor metode eficiente de a-si inlocui viciul cu activitati constructive. De asemenea, in timpul acestor sedinte, pacientul isi va recapata luciditatea, pacea sufleteasca, si va invata sa se accepte asa cum este.

Ceea ce trebuie sa intelegem cu totii este faptul ca procesul de detoxifiere in urma consumului excesiv de alcool urmeaza un drum extrem de anevoios, si prin urmare pacientul are nevoie de tot spirijul atat din partea familiei, cat si a personalului de specialitate. In plus, majoritatea celor care au trecut prin situatii similare au afirmat ca dupa ce perioada de reabilitare s-a incheiat se simteau cu totul alti oameni.

Bibliografie

http://www.buzzle.com/articles/alcohol-detoxification-how-to-detox-from-alcohol.html

Comentarii