Termen cautat

Metode eficiente de a invinge dependenta de alcool


Autor: george
Categorii
Imagini

Motivele pentru care oamenii consuma alcool in exces cuprind o gama destul de variata pornind de la frustrari personale, neintelegeri in viata de familiesi pana la locul de munca sau anturaj. Mai mult decat atat, consumat in mod frecvent si pentru perioade indelungate de timp, organismul va dezvolta toleranta fata de alcoolsi prin urmare doza va fi inevitabil marita pana in momentul in are persoana in cauza va depinde de doza sa zilnica pentru a supravietui. In plus, specialistii avertizeaza asupra faptului ca incapacitatea de a renunta la dependenta de alcool la timp poate provoca leziuni serioase ale sanatatii mentale, precum si celei fizice, ducand in timp la afectiuni ireversibile.

Simptomatologia sevrajului poate fi de cele mai multe ori severa, ducand chiar la manifestari violente ale individului ce nu pun in pericol nu numai sanatatea acestuia, ci si pe a celor din jur. Toate aceste lucruri depind insa de gradul de dependenta al fiecarei persoane, precum si de intensitatea factorilor care il motiveaza. Astfel, exista persoane care pot invinge dependenta de alcool intr-un interval de pana la 2 saptamani, fara ca acesta sa necesite spitalizare. Cu toate acestea, in cazurile in care pacientii au dezvoltat un grad de dependenta destul de avansat, cel mai adesea medicii specialisti vor dispune spitalizarea pacientului, precum si inscrierea acestuia intr-un program specializat de consiliere. In acest fel, trebuie sa stiti ca in momentul de fata exista diferite metode de tratament pentru a putea combate eficient acest viciu.

1. Clinici si tratamente medicale
In prezent exista numeroase asemenea centre, unele chiar gratuite, care va pot asigura tratamentul perfect impotriva alcoolismului. Mai mult decat atat, in momentul in care luati aceasta decizie va puteti adresa medicului dumneavoastra de familie pentru a va indruma spre unul dintre aceste centre medicale. Astfel, in cadrul programelor stabilite in centrele pentru tratarea alcoolismului veti putea sa primiti atat medicatia necesara ameliorarii simptomatologiei sevrajului, cat si consiliere pentru combaterea dependentei psihice.

2. Detoxifiere
Detoxifierea consta in intreruperea brusca a consumului de alcool si administrarea unei anumite medicatii pentru ameliorarea simptoamelor produse de abstinenta. Avand in vedere ca programul de detoxifiere a organismului nu actioneaza decat pentru tratarea dependentei fizice de alcool, este indicat ca aceasta metoda sa fie inclusa intr-un program de reabilitare mai amplu, pentru ca eficienta acesteia sa fie optima.

3. Alcoolici Anonimi
Alcoolici Anonimi este in prezent una dintre cele mai renumite organizatii care lupta impotriva alcoolismului. Scopul acestei organiszatii consta in ajutarea individului sa constientizeze faptul ca acest viciu a pus stapanire pe el, si in cele din urma schimbarea perceptiei pacientului despre sine si viata. Cu toate acestea, programul de reabilitare propus de Alcoolici Anonimi nu presupune consiliere individuala sau prescrierea unui tratament in consecintasi prin urmare, este necesar sa urmati acest program in paralel cu altele care vizeaza si partea fizica a dependentei.

4. Centre de reabilitare
Centrele de reabilitare ofera o gama larga de metode de tratament in functie de gradul de dependenta de alcool, dar si de nevoile personale, pe de o parte permitand pacientilor sa se intoarca zilnic pentru administrarea tratamentului, pe de alta parte pentru cazurile severe, oferind spitalizare atat timp cat este nevoie. Mai mult decat atat, aceste centre ofera programe de consiliere familiala si individuala, unele punand chiar accent pe latura spirituala, invatand pacientii sa se accepte si sa se impace cu ei insisi.

Drumul pentru combaterea alcoolismului este destul de anevoios cerand multa daruire din partea pacinetului dar si a familiei, insa odata ce ati ajuns la capatul acestui drum veti constata ca sunteti un om cu totul schimbat.

Bibliografie

http://www.buzzle.com/articles/different-treatments-for-alcoholism.html

Comentarii