Termen cautat

Modul de administrare al amfetaminelor


Autor: george
Categorii
Imagini

De cele mai multe ori medicii specialisti prescriu amfetaminele pentru tratarea unei game destul de vaste de conditii medicale precum narcolepsie, disfunctii ale organismului provocate de hiperactivitatesau in cadrul programelor pentru slabit. Mai mult decat atat amfetaminele erau folosite in trecut ca inhalanti pentru tratarea astmului, insa studiile realizate recent au scos la iveala faptul ca acesti compusi au un grad de toxicitate destul de ridicat. In plus, amfetaminele au rolul de a accelera ritmul de functionare al persoanelor cu un organism lentsi in acelasi timp de a domoli persoanele diagnosticate cu hiperactivitate sau deficit de atentie.

Modul de administrare al amfetaminelor si efectul acestora asupra organismului
In general medicii specialisti recomanda pacientilor sa urmeze acest tip de tratament numai cu prescrierea medicala si in urma unui examen fizic amanuntit. Astfel, odata ce medicul dumneavoastra a decis ca tratamentul pe baza de amfetamine vine in intampinarea nevoilor dumneavoastra, acestea pot fi procurate din farmacii sub forma de tablete sau fiole injectabile.

Efectele amfetaminelor asupra sistemului nervos central
Desi actiunea amfetaminelor se pliaza dupa modul de functionare al fiecarui organism, este important sa constientizati faptul ca administrarea acestora intr-un mod necontrolat poate sa duca la forme severe de dependenta. Daca insa tratamentul cu amfetamine este administrat cu responsabilitate si exact pentru o perioada de timp necesara ameliorarii afectiunilor medicale, efectul acestora asupra organismului va fi mai mult decat benefic. Astfel, amfetaminele actioneaza asupra sistemului nervos central blocand calea dopanimei catre sinapse, ceea ce va avea ca rezultat cresterea nivelului acestui neurotransmitator. In aceslasi tip amfetaminele pot actiona in mod indirect si asupra serotoninei, neurotransmitator cu efect de calmare. Deasemenea, exista amfetamine care au capacitatea de a stimula eliberarea unui al treilea neurotransmitator, cunoscut in termeni medicali ca norepinefrina, care actioneaza ca factor de stimulare asupra sistemului nervos central.

Ceea ce tebuie sa aveti in vedere totusi este faptul ca daca tratamentul cu amfetamine este administrat in doze prea mari sau pentru perioade de timp indelungate, acestea pot duce la cazuri severe de dependenta sau chiar la intoxicatii grave. In plus, datorita faptului ca amfetaminele actioneaza asupra organismului uman in acelasi mod ca si drogurile ilegale, manifestarile cuprinzand prin energie fizica si mentala moderata pana la stari de euforie, simptomatologia data de dependenta de aceste medicamente este asemanatoare:

Ceea ce trebuie sa constientizam este faptul ca dependenta de amfetamine trebuie privita ca orice alt tip de dependenta si prin urmare tratata cat mai rapid si eficient inainte ca organismul sa sufere leziuni grave si uneori ireversibile. De asemenea studiile de specialitate au demonstrat faptul ca simptomele date de perioada de sevraj sunt asemanatoare celor produse de dependenta de cocainasi includ manifestari precum stari de depresie si irascibilitate, oboseala, stari de somnolenta, pierderi de memorie si gandire confuza.

Bibliografie

http://www.egetgoing.com/drug_rehab/prescription_amphetamines.asp