Naltrexonul injectabil este un medicament care intra in clasa opiatelor antagoniste, folosit alaturi de terapiile de consiliere pentru scaderea riscului recidivarii alcoolismului, in cazul pacientilor care au urmat tratament specific acestui tip de dependenta. Ceea ce trebuie sa stiti insa este faptul ca natrexonul injectabil poate sa produca leziuni la nivelul ficatului, si prin urmare daca ati fost diagnosticat cu hepatita sau alt tip de afectiune a ficatului este bine sa va adresati medicului specialist. Acelasi lucru este recomandat si in cazul in care prezentati simptoame precum: o stare de oboseala severa, sangerari sau vanatai neobisnuite, pierderea poftei de mancare, dureri in partea dreapta superioara a stomacului, defecatie de culoare deschisa, urina de culoare inchisasau ingalbenirea pielii si a ochilor.
In ceea ce priveste naltrexonul, acesta va fi administrat lunar, injectat intramuscular in muschiul fesier mijociu. Ceea ce trebuie sa intelegeti insa este faptul ca naltrexonul devine eficient numai in momentul in care este administrat ca parte a unui program de detoxifiere, impreuna cu sedintele de terapie de grup sau consiliere individuala. Acest medicament nu are insa capacitatea de a ameliora simptomatologia sevrajului alcoolic. Mai mult decat atat, avand in vedere faptul ca naltrexonul are anumite contraindicatii este foarte important ca inaintea inceperii tratamentului sa purtati o discutie deschisa cu medicul specialist, in care sa ii prezentati oricare dintre urmatoarele cazuri, la fel de importanta fiind si respecatrea contraindicatiilor:
Deasemenea, la fel ca orice alt produs medicamentos, naltrexon-ul poate cauza reactii adverse, precum:
Este foarte important sa va adresati medicului specialist cat mai repede cu putinta in momentul in care prezentati vreunul dintre aceste simptoame, astfel incat acestea sa nu degenereze in manifestari severe si uneori chiar ireversibile. In plus, naltrexonul poate cauza pneumonie alergica. Mai mult decat atat, datorita faptului ca acest medicament are capacitatea de a va provoca stari de somnolenta, este foarte important sa nu va urcati la volan cel putin pana cand nu aflati care este efectul asupra organismului.
Exista si situatii in care doza de naltrexon administrata pacientului este prea maresi prin urmare pacientul poate prezenta simptoame precum stari de ameteala, dureri abdominale, stari de somnolenta sau voma. De asemenea daca pacientul se afla in stare de inconstienta, a lesinat sau nu respira este foarte important sa anuntati personalul de specialitate in cel mai scurt timp.