Termen cautat

Stadiile de recuperare ale alcoolismului


Autor: george
Categorii
Imagini

Datorita faptului ca alcoolul este regasit in bauturi atat de populare si des intrebuintate la orice tip de eveniment social, precum bere, vin sau tarie, acesta a ajuns sa fie tolerat de aproape toate lumea. Cu adevarat ingrijorator insa este faptul ca din motive similare, consumul excesiv de alcool a ajuns sa fie privit ca pe o greseala minora de catre cei mai multi dintre noi. Cu toate acestea trebuie sa constientizam cu totii faptul ca alcoolul pune stapanire pe organism incet, si adesea persoanele in cauza devin alcoolice fara ca macar sa isi fi dat seama.

Alcoolul este o boala extrem de periculoasa pentru organismul uman, si netratata la timp sau intr-un mod superficial poate cauza chiar moarte. In plus, alcoolismul nu actioneaza numai asupra propriei persoane, ci si asupra celor dragi, ducand adesea la destramanrea familiei. De asemenea, alcoolismul poate avea efecte devastatoare ale asupra organismului dumneavoastra, distrugand incet sanatatea fizica si mentala uneori iremediabil.

Ceea ce trebuie sa constinetizam cu totii este faptul ca vindecarea dependentei de alcool poate fi un drum lung si anevoios, si tocmai de aceea pacientul va avea nevoie de de tot sprijinul din partea familiei si a personlului de specialitate. In plus, procesul de recuperare presupune cativa pasi importanti, care din moment ce vor fi urmati pacientul are toata sansele sa se intoarca la o viata normala.

1. Constinetizarea dependentei de alcool
Acest prim pas este poate cel mai important din integ procesul de recuparare, astfel incat pacinetul sa poata constientiza problema cu care se confrunta precum si efectele devastatoare ale acesteiasi prin urmare sa fie dornic sa primeasca tratament.

2. Pregatirea pentru perioada de recuperare
Aceasta etapa presupune pregatirea pacientului pentru drumul anevoios care va urma, prin consiliere si prin deprinderea acestuia cu o cantitatea mai mica de alcool decat cea obisnuita dar si cu modalitatile de a refuza o bautura. Astfel, persoana in cauza poate sa invete cum sa faca fata conflictelor interioare care il macina, rezultatul final vizad dobandirea capacitatii de a se accepta asa cum este.

3. Primul stadiu de recuperare
Specialistii sustin ca primele saptamani de abstinenta sun t extrem de istovitoare atat pentru pacient cat si pentru cei care il inconjoara, insa tot pe atat de importante. Tocmai de aceea in asemenea cazuri distragerea de la activitatile de zi cu zi pot fi extrem de benefice asupra organismului. De asemenea, cel mai adesea medicul specialist poate recomanda exercitii de relaxare precum meitatia, rugaciunea, yoga sau exercitiile fizice.

4. Recuperarea completa
Etse foarte important ca odata ce simptomatologia severa a sevrajului a fost depasita, pacientii sa continue sa urmeze sedinte de consiliere astfel incat pericolul unei noi tentatii sa fie eliminat cat mai mult posibil. In plus, specialistii sustin ca secretul consta in mentinerea unei vieti sanatoase, si echilibrate.

Oricat de greu pare sa renuntati la dependenta de alcool, odata ce ati reusit in privinta acestui demers va veti putea intoarce la stilul de viata anterior bucurandu-va alaturi de familia dumneavoastra.

Bibliografie

http://www.buzzle.com/articles/stages-of-recovery-from-alcoholism.html