Termen cautat

Tratament laser pentru a renunta la fumat


Autor: george
Categorii
Imagini

Una dintre cele mai mari provocari pentru un om poate fi constituita de incercarea de a renunta la fumat, lucru deosebit de dificil, si uneori imposibil datorita faptului ca nicotina, compus activ la tigarilor are capacitatea de a actiona asupra unor neurotransmittatori cerebrali responsabili de stabilirea starilor de relaxare, fapt ce duce la eliberarea in organism a endorfinelor. Mai mult decat atat in prezent exista pe piata farmaceutica diverse metode de combatere sau ameliorare a simptomatologei sevrajului de tigari, insa daca toate acestea vi se par ineficiente sau anevoioase, trebuie sa stiti ca in ultimii ani medicii specialisti au recomandat tot mai des tratamentul cu laser pentru combaterea dependentei de tigari.

Modul de actiune al tratamentului cu laser

Tratamentul cu laser, desi este destul de costisitor si nu poate fi regasit in toate clinicile medicale, si-a dovedit pana in prezent eficienta combaterii dependentei de tutun. Astfel, fasciculul laser este aplicat la baza incheiturilor, al mainilor, urechilor si nasului, astfel incat sa stimuleze celulele responsabile cu producerea endorfinelor. Endorfinele sunt enzime produse la nivelul celular al organismului avand ca efect ameliorarea sevrajului de nicotina, precum si sa sporeasca procesul de detoxifiere al organismului.

Ceea ce mai trebuie sa stiti este faptul ca tratamentul cu laser, nu este unul usor, si de cele mai multe ori necesita spitalizare, precum si urmarea unor sedinte de consiliere astfel incat sa poata fi identificate si combatute cauzele care duc la necesitatea aprinderii unei tigari. Mai mult decat atat, asemenea oricarui alt tratament medical, si cel cu laser poate sa duca la aparitia efectelor secundare, insa nu este contraindicat in combinatie cu alte tipuri de tratament. Cu toate acestea este bine sa discutati cu medicul dumneavoastra un legatura cu orice tip de tratament pe care il urmati, indiferent daca acesta a necesitat sau nu prescrierea unei retete medicale. Deasemenea, daca in urma terapiei cu laser incepeti sa va simtiti rau, este indicat sa va adresati medicului specialist cat mai repede cu putinta.

Terapia cu laser pentru combaterea dependentei de tutun a fost aplicata pentru prima data in Canada in anii `60si de atunci , datorita eficientei sale acest program a luat amploare. Prin urmare, este bine sa discutati cu medicul dumneavoastra aceasta posibilitatesi daca va fi posibil cu siguranta ca aceasta va va indruma catre un centru specializat in aceasta forma de tratament.

Bibliografie

http://www.stop-smoking-tips.com/stop-smoking-laser.html