Termen cautat

Vicodin - mod de administrare si contraindicatii


Vicodin - ul este un produs medicamentos constituit pe baza de acetaminofen si Hidrocodon. Vicodin se administreaza pentru remedierea senzatiilor dureroase moderate si a celor severe. Desi Acetamonofen - ul poate avea o eficienta mai scazuta in unele astfel de situatii, acesta are proprietatea de amplificare a efectului Hidrocodon - ului asupra organismului.

Modul de administrare si contraindicatiile Vicodin - ului

Este important ca inaintea inceperii tratamentului cu Vicodin, pacientii sa poarte o discutie deschisa cu un medic specialist, care trebuie informat asupra tratamentelor urmate de pacient in prezent, chiar daca achizitionarea acestora a implicat necesitatea obtinerii unei retete medicale sau nu. Se recomanda ca pacientii sa informeze medicul specialist cu privire la cantitatea de bauturi alcoolice consumata in fiecare zi, daca este cazul, pentru ca Acetaminofen - ul poate interactiona in mod negativ in asociere cu consumul unor bauturi alcoolice. De asemenea, Hidrocodon - ul are proprietatea de creare a dependentei, motiv pentru care este bine ca administrarea sa sa se realizeze cu atentie sporita si sa se monitorizeze dozele de Vicodin administrate astfel incat sa poata exista certitudinea ca nu exista si o alta persoana care beneficiaza de produsul medicamentos prescris pacientului in cauza. Mai presus de atat, este important ca inainte de inceperea administrarii Vicodin - ului, sa se informeze medicul specialist cu privire la urmatoarele posibile conditii medicale preexistente:

  • Astmul, boala pulmonara cronica obstructiva ( BPOC ), apneea in somn sau alte afectiuni de natura respiratorie;
  • Afectiunile de origine hepatica sau renala;
  • Leziunile craniene sau tumori cerebrale;
  • Tensiunea arteriala scazuta;
  • Patologiile stomacului sau afectiuni cu origine intestinala;
  • Hipotiroidismul;
  • Boala Addison sau alte afectiuni ale glandei suprarenale;
  • Curbarea coloanei vertebrale;
  • Boli mintale;
  • Dependenta de alcool sau de substante stupefiante.

Trebuie cunoscut si faptul ca pana in prezent nu a putut fi demonstrat gradul de inofensivitate a produsului Vicodin asupra desfasurarii sarcinii, motiv pentru care este necesara informarea medicului specialist cu privire la posibilitatea sau siguranta existentei unei sarcini deja instalate sau cu privire la posibilitatea in care planuiti o sarcina sau alaptati.

Bibliografie

http://www.drugs.com/vicodin.html

Comentarii

deci daca as vrea acest medicament de unde il iau ?

ca stiu ca este foarte bun pentru ca sunt un fost dependent de heroina care m-am lasat cu metadona ,dar acum numai nici metadona ....

doctorul de familie imi poate da reteta?

sau altceva ce sa imi dea ?

Buna ziua!Doresc sa stiu cum interfereaza Vicodinul cu coloana vertebrala care este curbata,mai exact ce efecte negative are;totodata vreau sa stiu daca e bun de luat si atunci cand lucrezi mai multe zile de noapte pentru a nu mai fi afectat organismul din lipsa de somn;multumesc anticipat!

As dori sa stu de ce este contratindicat in cazul curbarii coloanei vertebrale. Dupa prima operatie de hernie de disc am ramas cu dureri cronice si am "supravietuit" cu calmant forte, care din pacate nu se mai fabrica. Acum 4 luni am suferit a doua interventie chirurgicala, hipertrofie articulara. Multumesc.

Hmmmm !!! Deci nu doar Dr. House,ci si Nurse Jackie,si se vinde la liber. Multumesc pentru informatie,nu stiam ca si Dr.House.......

Hmmm! deci asta e medicamentul pe care-l ia Dr. House. Multumesc pentru informatii, articolul este interesant.

Pagini