Statistici
Numarul de vizite 2588

Neculai Alina

Articole ale acestui autor
Extrasistola ventriculara
Definitie Extrasistolele ventriculare se datoreaza unor impulsuri ce isi au originea in una sau mai multe zone din ventriculi. Caracteristicile ECG ale extrasistolelor ventriculare sunt dupa cum urmeaza:
Citeste mai mult
Defect septal ventricular
Definiţie Defectul septal ventricular reprezinta un defect de structura, o discontinuitate la nivelul septului ventricular, unica sau multipla, de marime şi forma variabila, care permite o comunicare libera între cei doi ventriculi; este cea mai frecventa malformaţie cardiaca congenitala. Anatomie
Citeste mai mult
Bradicardia sinusala
Definiție Bradicardia este o afectiune caracterizata de un ritm cardiac anormal de lent. La adulți, bradicardia este definita ca o frecventa cardiaca mai mica de 60 de batai pe minut iar la copii mai putin de 80 batai/min. Notiunea de bradicardie (sau bradiartimie) intruneste mai multi termeni, precum:
Citeste mai mult
Fractura de antebrat
DEFINITIE Fracturile antebratului sunt definite prin intreruperea continuitatii a unuia sau ambelor oase (radius si ulna) ce formeaza scheletul acestui segment de membru, produse, de obicei, prin cadere pe membrul superior in extensie, accidente rutiere, traumatisme directe, dar si prin impuscare cu proiectile cu viteza mare. ETIOPATOGENIE
Citeste mai mult
Hernia inghinala
Herniile abdominale reprezinta exteriorizarea partiala sau totala a unuia sau mai multor viscere, din cavitatea peritoneala, la nivelul unor zone slabe ale peretelui abdominal, preexistente anatomic.O hernie abdominala se produce ca urmare a dezechilibrului dintre presiunea intraabdominala si rezistenta opusa de peretele abdominal.In conditii fiziologice, aceste doua forte contrare se afla in echilibru.
Citeste mai mult
Hernia hiatala
Definitie Hernia hiatală este definită ca o protuzie permanentă sau intermitentă a unei porţiuni din marea tuberozitate gastrică prin hiatusul diafragmatic în cavitatea toracică. Este o entitate destul de frecventă atât la populaţia asimptomatică cât şi la bolnavii digestivi,incidenţa ei crescând cu vârsta. Clasificare În practica clinică pot fi întâlnite următoarela tipuri:
Citeste mai mult
Extrasistola atriala
Definitie Extrasistolele atriale provin de la pacemakerele ectopice situate oriunde altundeva în atriu decât în nodul sinusal. Etiopatogenie Caracteristicile ECG ale extrasistolelor atriale sunt:
Citeste mai mult
Disfunctia nodulului sinusal (Sindromul de sinus bolnav, Boala nodului sinusal)
Definitie Boala de nod sinusal (BND) este o tulburare heterogenã care constã în generarea si conducerea anormalã a impulsurilor supraventriculare, ceea ce produce o largã varietate de tahi- si bradiaritmii supraventriculare intermitente. Etiologie
Citeste mai mult

Pagini