Statistici
Numarul de vizite 2562

Amalia Vatuiu

Articole ale acestui autor
Bloc cardiac grad 3 (Bloc atrio-ventricular grad 3)
Ce este blocul atrioventricular de grad III? Blocul atrioventricular se defineste ca o tulburare de conducere a inimii, in care impulsurile atriale sunt blocate total sau partial.
Citeste mai mult
Bloc cardiac gradul 1
Ce este blocul atrioventricular grad I? Blocul atrioventricular este o tulburare de conducere a inimii, care se produce atunci cand transmiterea impulsurilor de la atrii la ventriculi este intrerupta partial sau complet. Blocul atrioventricular de grad I se refera la o intarziere constatanta a transmiterii impulsului de la atrii la ventriculi.
Citeste mai mult
Insuficienta mitrala de grad 1
Ce este insuficienta mitrala? Insuficienta mitrala este o patologie in care valva mitrala nu se inchide complet, permitand sangelui sa intoarca inapoi in atriul stang in timpul contratiei ventriculului stang.
Citeste mai mult
Melanom
Ce este melanomul? Melanomul este o tumora maligna ce se dezvoltã din melanocite (celule ce produc melanina) si care pune în joc viata pacientului. Melanocitele sunt celule ce produc melanina, pigment ce determina culoarea pielii. Melanomul poate metastaza rapid, afectand si alte organe. Rata de supravietuire la 5 ani, dupa ce a metastazat este undeva la 10%.
Citeste mai mult
Feocromocitom
Ce este feocromocitomul?
Citeste mai mult
ARTERIOPATIA OBLITERANTA A MEMBRELOR INFERIOARE (AOMI)
Ce este boala arteriala periferica: Arteriopatia obliteranta a membrelor inferioare numita si boala arteriala periferica (PAD), se caracterizeaza prin ingustarea lumenului arterelor de la nivelul memebrelor inferioare sau/si superioare, secundar procesului de ateroscleroza. Ingustarea lumenului determina scaderea fluxului sanguin cu aparitia ischemiei.
Citeste mai mult
Ateroscleroza
Ce este ateroscleroza? Ateroscleroza cuprinde un grup de boli caracterizate prin ingrosarea si indurarea peretelui arterial, cu reducerea progresiva a lumenului si aparitia unor tablouri clinice ischemice in teritoriul arterial interesat. Cand apare ateroscleroza?
Citeste mai mult