Oana Panainte

Articole ale acestui autor
Boala vacii nebune sau encefalopatia spongiforma bovina
Encefalopatia spongiforma bovina (ESB) reprezinta o neuroinfectie virala lenta, primitiva si sporadica intalnita la bovine. Se caracterizeaza printr-o degenerescenta la nivelul creierului si maduvei spinarii, care capata astfel un aspect spongios.
Citeste mai mult
Dementa
Ce este Dementa? Dementa reprezinta un sindrom datorat unei disfunctii cerebrale, cronice sau progresive, ce implica alterarea unor functii corticale superioare.
Citeste mai mult
Macul rosu de camp
Date generale Macul rosu de camp (Papaver rhoeas) este o planta salbatica, ce infloreste din mai pana in iulie. Are 4 petale, rosii-stralucitoare, uneori fiind prezenta o pata neagra in centru. Partile folosite in scop terapeutic sunt petalele, denumite paparoane.
Citeste mai mult
Pozitia Femeia Deasupra
Pozitia femeii deasupra este o pozitie sexuala preferata de femeile care doresc sa preia initiativa. Aceasta asezare a corpurilor, permite femeii sa decida asupra gradului de penetrare (de la superficial la profund), unghiului de penetrare, vitezei si tipului de miscari efectuate de aceasta.
Citeste mai mult
Pozitia Misionarului
Ce este pozitia misionarului? Pozitia clasica a misionarului reprezinta situarea superioara a barbatului peste corpul femeii; adica el sta deasupra, iar ea dedesupt asezata pe spate. Este o tehnica sexuala practicata (aproape) doar de specia umana, inca de la inceputurile istoriei omenirii.
Citeste mai mult
Cauzele mancarimilor vaginale
Infectiile vaginale Vaginul, organul copulativ feminin, este o structura cilindrica, care face legatura intre uter si organele genitale externe. Acesta este acoperit de o mucoasa populata cu numeroase glande care secreta un lichid vascos, cunoscut sub numele de secretie vaginala.
Citeste mai mult
Fimoza si parafimoza
Fimoza reprezinta o afectiune caracterizata prin imposibilitatea retractarii preputului in spatele glandului penian.  Exista o forma fiziologica a acestei conditii, cu care se nasc aproape toti barbatii.
Citeste mai mult
Boli neurologice care afecteaza viata sexuala
Disfunctiile sexuale pot surveni in urma unor tulburari neurologice si se pot manifesta prin: apetit sexual diminuat, disfunctii erectile la barbat, lubrifiere insuficienta a vaginului la femei, tulburari ejaculatorii, imposibilitatea de a avea orgasm (anorgasmie) si altele. Natura tulburarii sexologice prezente la pacient, este bazata pe locatia disfunctiei neurologice, istoricul clinic si varsta pacientului.
Citeste mai mult
Sifilis
Generalitati Infectia sifilitica (luesul) este o boala cu transmitere sexuala cauzata de bacteria Treponema pallidum. Boala a dispus de o arie de raspandire foarte mare, astfel incat, in 1999 s-a estimat ca 12 milioane de oameni au fost infectati cu sifilis. 90% dintre acestia faceau parte din tarile in curs de dezvoltare. Cea mai mare incidenta a existat in jurul anilor ’70, odata cu miscarea hipioata.
Citeste mai mult
Paduchi pubieni (latei)
Paduchi pubieni Paduchii pubieni sau paduchii lati (lateii) sunt niste paraziti care infesteaza zona pubiana a gazdei, se atasaza de firele de par locale si se hranesc din capilarele sanguine de la acel nivel. Aceasta conditie medicala se numeste pediculoza pubiana si se incadreaza in randul bolilor cu transmitere sexuala (BTS).
Citeste mai mult

Pagini

Statistici
Numarul de vizite 3015